100 Colstocht deel 2

Na een voortreffelijk diner en nacht in een Chambre d’ Hote vertrekken we de 3e dag met nat wegdek en dreigend weer. Verbazend snel echter trekt de grijze lucht toch open en ondanks voorspellingen blijft het de hele dag fraai fietsweer. Ook nu weer ontvouwt zich weer gedurende de hele dag een onvoorstelbaar mooi landschapspanorama over allerlei weggetjes door natuurparken en valleien, verstilde gehuchtjes waar het lijkt of het in Frankrijk nog 1930 is.
W
Na een km of 40 staat John ergens met de koffie klaar en een zoetigheidje en dan vervolgens rond 85 km met de lunch, een ideale situatie voor ons waardoor we een mooi tijdschema kunnen aanhouden.

Op de 3e dag komen wij aan bij Hotel du Lac waar Ab ook gereserveerd heeft. Het hotel, tegenover het lokale station gelegen, doet mij herinneringen oproepen. Al snel blijkt dat John, die eerder kwartier maakt, al wat hindernissen is tegengekomen met de hotelier en aan het twijfelen is geslagen. De patron ontkende eerst de reservering, maakte vervolgens ruzie met zijn vrouw en verwees ons naar een kamer die deze functie eigenlijk niet zou mogen hebben. Na onze aankomst na 140 km inspecteerde John en ik de kamer en het verhaal van hem aanhorend dacht ik: hier wegwezen. Diegenen die tijdens de tocht Zierikzee-Menton de 5e dag in de Doubs zich nog kunnen herinneren hebben ongetwijfeld het “Hotel la Marine” op het netvlies staan. Welnu, ik kan jullie verzekeren dat vergeleken bij dit hotel du Lac het hotel “la Marine” een Hilton hotel is!

Maar goed, 140 km verder, hebben we dus geen hotel. Fietsen op de aanhanger gezet, navigatiesysteem auto aan en op zoek naar een ander hotel. Net toevallig is het zondag en in deze streek is dan alles dicht! Na enige omzwervingen vinden we een hotel waar de eigenaar meldt dat hij eigenlijk dicht is maar toch 2 kamers snel voor ons klaarmaakt en zelfs zijn vrouw bereid vindt voor ons nog een maaltijd te bereiden. Na een koud biertje en een warme douche ben je het al weer vergeten!

De 4e dag trekt de karavaan weer verder voor 130 km en gaan we door de Cote d’Or richting Bourgogne. het landschap wordt anders, fraaier, luxer van omgeving maar nog steeds onvoorstelbaar fraai. De natuur is adembenemend en herten, eekhoorntjes en wat dies meer zij springen regelmatig voor onze fietsen. ook de bijzondere bloemen in de bermen en de kleurenschakeringen zijn heel apart.

Uiteindelijk komen we aan in ons Hotel de la Poste in Chagny, drinken een Cola, douchen en pakken de auto naar Beaune. Een van de oudste steden van Frankrijk, wij lopen daar wat rond, en eten in een restaurant. We gaan nu lekker slapen!

3 gedachten over “100 Colstocht deel 2”

 1. Ab, Wilbert, John, het klinkt goed allemaal. En denk eraan…. er moeten onvolkomenheden zijn zoals; het hotel, de wegopbrekingen, regen, hagel of zelfs sneeuw.
  Dat maakt jullie prestatie alleen maar “heroïscher”.

  En jullie weten het………….ik spreek uit ervaring.
  Veel sukses verder.

 2. Mannen, graag meer foto’s van jullie tocht, dit verhaal vraagt gewoon om een paar detailopnames van een kamer in het Hotel du Lac. het moet wel heel erg geweest zijn als het slechter was dan l’isle sur le Doubs. Succes verder en probeer het droog te houden.

 3. Ik mag hopen dat het Navigatie systeem m.b.t. tot de route beter werkt dan deze hotel reservering.
  Maar over tegenslagen praat men en dat maakt het alleen maar mooier.

  Groetjes en veel succes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.