100 Colstocht deel 3

Inmiddels zijn we na een enerverende avond voor de 5e rit vertrokken van Santenay naar Monsols. In het hotel hebben we de was kunnen doen en vertrekken dus met schone tenue’s. Het is een rit door de Bourgogne, overgaand in de Beaujolais.

Vandaag hebben we 1.500 hoogtemeters te overbruggen over 9 Cols en Cotes, de namen zal ik niet noemen maar het zijn allemaal serieuze beklimmingen. We kunnen merken dat de zwaarte langzaam aan toeneemt mede door de lengte en steilte. De Bourgogne laat zich van zijn mooiste kant zien, wat een natuurpracht en vergezichten! Verder is opvallend dat de welvaart door de wijnbouw goed zichtbaar is, een heel verschil met het wat desolate en armoedige karakter van de Franse omgeving in de eerste paar dagen.

Na uiteindelijk 126 km komen we de middag aan rond 16 uur bij een Chambre d’ Hote waar een wat oudere dame ons met een copieuze maaltijd verwent en een luxe appartement, hoe groot kan het verschil met de eerdere ervaring wel niet zijn!

De 6e dag vertrekken we al vroeg om 8.15 uur omdat de dag een groot aantal beklimmingen volgen, een 7 stuks waarvan de Casse Froide en Croix de l’Orme de zwaarste zijn.

Het weer is redelijk fris en na de afdaling van de laatste col merken we dat de temperaturen oplopen. We gaan naar het Zuiden!

Een apart fenomeen is dat op sommige plaatsen verplicht afgestempeld moet worden in ons fietspaspoort van de organisatie, dat geeft soms hilarische momenten. Wat doe je wanneer alles gesloten is zoals een office de toerisme? Ik zie wel een zijraam open staan en ga op een verhoginkje staan en roep Madame! En ja hoor, zowaar verschijnt een jonge dame die na enige uitleg mijnerzijds begrijpt dat wij door willen fietsen en ondanks sluitingstijd een stempel zet.

Deze 6e dag is een pittige en morgen belooft weer een zwaardere te worden. Om 16.30 uur komen wij aan in Montbrison en hebben vandaag 7,5 uur op de fiets gezeten, nou ja je zult maar aangestoken zijn door “fietsen in de bergen”.

We gaan slapen, morgen weer een fietsdag.

One thought to “100 Colstocht deel 3”

  1. Helden op de fiets, ik vond het erg kaal, die berichten zonder foto dus ik ben zo vrij geweest er een paar door John Pantekoek geschoten foto’s boven te zetten.
    Jullie gaan goed zo te lezen en te zien op de foto, veel plezier nog en wij volgen vanaf Schouwen alles met veel plezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.