100-jarige breekt opnieuw record

De 100-jarige Fransman Robert Marchand (zie foto) heeft in Lyon opnieuw een wereldrecord in zijn leeftijdscategorie gevestigd. Hij werkte 100km af in 4u. 17.27 goed voor een gemiddelde van 23km per uur.

“Ik heb beter gepresteerd dan ik had verwacht. Maar de laatste kilometers waren toch wat zwaar”, verklaarde Marchand die bij zijn aankomst moeite had om op eigen kracht van zijn fiets te stappen.

In februari zorgde hij al voor een wereldrecord door op de piste in het Zwitserse Aigle in één uur 24,25km af te leggen. 

(artikel overgenomen van Rik Thaens).

Toen ik dit artikel las moest ik denken aan al die verhalen die we zondagsmorgen te horen krijgen op ons wekelijkse trainingsrondje. We krijgen dan in geuren en kleuren de ruzie verhalen te horen die zich bijna wekelijks afspelen in de zaterdaggroep, vaak omdat de verschillen tussen ervaren fietsers en fietsers die op latere leeftijd met de hobby begonnen zijn te ver uit een liggen. Het is een groep waarin veel RTC-ers meerijden, maar toch een groep die volstrekt buiten de organisatie van de vereniging valt.

Ik heb er dan ook eigenlijk niets mee te maken, maar ja ik moet toch ook altijd die verhalen aanhoren. Daarom heb ik een tip voor die “agressieve hardfietsers”. Ga vast in training dan kun je over een tijdje de prestatie van Marchand verbeteren. Rij je rot in je eentje dan hoef je niemand onderweg verwijten te maken, je kan er bovendien nog  jááááren over doen.  En je ziet het;  dan haal je tenminste de krant nog ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.