100Cols, nu de Jura en de Vogezen nog

Piet Schneiders heeft weer de nodige kilometers gemaakt. Hieronder zijn relaas.

Woensdag 5 september lijkt het weer dan toch eindelijk te gaan verbeteren. Het fietst lekker, want vanuit Val d’ Isere gaat het in dalende lijn naar Bourg St. Maurice en dat 30km lang. Maar in die plaats begint de beklimming van de Cormet de Roselend. Een lange col maar wel mooi, bij helder weer zou je zelfs het Mont BlancMassief moeten kunnen zien. Jammer genoeg betrekt de lucht en in de afdaling valt er regen. Het is nu echt oppassen in de vele bochten. Het gaat gelukkig goed, maar beneden stoppen we in Beaufort. Mijn totaal aantal kilometers staat nu op 3300, met 53680 hoogtemeters.

De volgende ochtend kunnen weweer op pad.Vrijwel vanuit de start moet ik de Col des Saisies op,het is een mooi gebied, veel alpenweiden, dat geldt ook voor de volgende col, de Col des Aravis. Ik begrijp nu dat uit de Savoie veel kaas vandaan komt, zoveel koeien. Als laatste rijd ik deze dag de Col de la Croix Fry op, het is wel mooi geweest voor vandaag met 1647 hoogtemeters, we stoppen in Thones niet zover van Annecy.

Op vrijdag 7 september staan er geen Cols op het programma,wel veel Côtes en dat kan nog lastiger zijn. Vandaag werd ik onder meer over de Côte de Nanoir gestuurd, het leek de Redoute wel. In deze streek zijn ook de campings niet dik gezaaid en dat vraagt dan weer aanpassing in je “afstandsschema”. We overnachten deze keer in Rumilly na 65km en 665 hoogtemeters en ook veel slechte wegen(scheuren).

Over het weer hebben we geen klagen meer en u de Alpen achter de rug zijn komt er zicht in. De Jura, de Vogezen het wordttoch makkelijker denk  je onwillekeurig. Maar nog niet op deze zaterdag, 2 Cols en 1 Côte staan er op het programma. Eerst de Côte de Moye, daarna de Col du Clergeon, die liepen prima. Mooi en rustig, maar dan komt DE puist van de dag; de Grand Colombier,die zat dit jaar voor het éérst in de Tour en is op plekken héél steil. Uiteindelijk viel het toch wel mee, ook al vanwege het uitzicht op het Rhone dal. Na de lastige afdaling stoppen we  met 2141 hoogtemeters voor de overnachting in Songieu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.