10e etappe N.D. de Bellecombe- Val d Isere 26 juni 2011

Bonjour mes amis,

In de vorige etappe, naar ND de Bellecombe, zijn we al aan het parcours van de Route des Grandes Alpes begonnnen. Aan dit traject vanaf het Meer van Genève tot Menton begon “Le Touring Club de France” al in 1909 te werken. Pas in 1937 werd de weg over de Col de L’Iseran in de route opgenomen en in automobielkringen was de route van prestigieuze betekenis.
Dan kun je je ook wel voorstellen dat het voor een cyclotourist niet minder prestigieus is om te kunnen zeggen; “ La Route des Grandes Alpes? Dat deed ik in 6 dagen op de fiets”.
In deze zondagsetappe wordt de magische 2000m hoogte bijna bereikt en met het aantal hoogtemeters van 3100 maakt het de rit tot een van zwaarder kaliber. In dit soort omgevingen leer je de nietigheid van de mens tegenover de imposante mogelijkheden der natuur op z’n waarde schatten maar als je je krachten goed weet in te delen dan zul je toch intens kunnen genieten van alle fraais onderweg.

Op deze 26e juni finishen we in Val d’Isère, op de foto hiernaast zie je dat de plaats alleen bereikbaar is als je die indrukwekkende “brokken” in de omgeving hebt weten te overwinnen.

“Bon courage”, zeggen de Fransen; “houdt goede moed”, we gaan ervoor.

Route van de dag:


Fiets route 771762 – powered by Bikemap 

3 gedachten over “10e etappe N.D. de Bellecombe- Val d Isere 26 juni 2011”

 1. ben zeer benieuwd naar jullie belevenissen van vandaag 3290 hoogtemeters dat is ongeveer een zware etappe in de tour de France.
  Ronde Flakkee was op mijn teller vanuit huis en weer terug. 119,5 km en 30,5 gemiddeld met in oude-tonge de befaamde appeltaart met slagroom.
  hebben ze dat in la France ook? Alex het gaat goed hoor met Reza, ze heeft heerlijk gefietst maar vind 2 weken best lang:-)

 2. 0.45 na een zwoele avond buiten zitten, wat we in renesse niet vaak hebben vanwege zeewind, nog even op computer. oei geen verslag dat wordt wachten tot in de ochtend. Maar gelukkig via Janneke mooie foto gekregen van onze Lee die trots bovenop een alpenreus staat, chappeau.

 3. Hallo alle mannen,

  Wat gaat hij goed zeg helemaal te gek.
  We volgen jullie iedere dag en het is SUPER wat jullie doen,hopelijk gaat het Haro
  vandaag ook weer beter,Haro we duimen voor je.

  Nog een paar dagen en dan is het thuisfront weer aan de beurt
  want daar word ook weer naar uitgekeken natuurlijk.

  Groetjes van Jan en Ria

  Dit is voor Alex XXXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.