11e etappe Val d Isere-Valloire 27 juni 2011

Bonne santé, mes chers amis,

We zijn al een eind gevorderd, maar de 3 hoogste Cols in onze “rittenkoers” moeten nog worden bedwongen. Na de nachtrust en een goed ontbijt in het Olympisch dorp Val d’Isère gaan we vandaag op weg voor de eerste van deze 3. Goed eten, dus ook ontbijten is een must om een puike gezondheid te behouden, toch is het advies; stop je niet te vol, want we beginnen met het overbruggen van een hoogteverschil van 900m. Nooit echt steil, goed om in het ritme van de dag te komen, maar wel ruim 16km lang.
Nu we het toch over het eten hebben; op onze “werkdagen”, maar ook in ruste en tijdens de slaap zullen we minstens 6000 calorieën per dag verbruiken. Weet je wat een ontbijtje oplevert? Met een half stokbrood of 3 sneetjes bruin 240 cal., beleg (kaas, worst, zoet) 120cal., een croissant 165 cal., boter 80cal., een banaan 125cal., met vruchtendrank, thee en/of koffie zit de gemiddelde maag al vol, toch zijn er dan nog slechts 705cal. “geladen”. De tussendoortjes, de “voedingspreparaten” en de lunch zullen dus heel belangrijk zijn om over het avondeten nog maar niet te spreken.
Vandaag zullen we weer met ontzag en bewondering genieten van de Franse Alpen.

In het middenstuk is dat mogelijk iets minder. We rijden dan langs Modane waar de Fréjus tunnel begint, een belangrijke verkeersader (de A43), tussen Frankrijk en Italie (het Aostadal).

Maar daarna maakt de slotklim alles goed en laten we “de gewone wereld” weer snel achter ons. Na de Col du Telegraphe rijden we Valloire door en wagen we ons nog even aan de eerste klimmeters van de Col du Galibier, langs de oever van een bruisende La Valloirette Torrent. We eindigen in Les Verneys bij hotel Le Relais du Galibier, met uitzicht op de Galibier vanaf het terras op het zuiden.


Fiets route 771768 – powered by Bikemap 

4 gedachten over “11e etappe Val d Isere-Valloire 27 juni 2011”

 1. Hoi allemaal
  wij zitten op een camping in Soldieres die ligt in jullie route we gaan proberen jullie daar te zien dat zou wel heel leuk zijn ( als jullie de supermarkt in Soldieres gepasserd zijn dan rijden jullie rechts naar boven daar zullen we staan en proberen wat fotoos te maken )
  je hebben een ieder geval heel mooi weer verder heel veel fiets plezier en tot ziens
  vele groeten
  Saar en Tonnie Kotoun.

 2. Hallo fietsvrienden,

  Geweldig wat jullie allemaal meemaken. Ik ben jaloers hoor.
  De Galibier vind ik persoonlijk een van de mooiste bergen om te beklimmen.
  Geniet ervan. Succes verder en heel veel plezier samen.
  Verder wens ik jullie een beetje minder regen in de tweede helft van jullie tocht.

  groeten,
  Leo Lemsom
  Renesse

 3. Mannen,ik lees elke dag weer een stukje van dit spannende boek,het blijft voor iemand die de Zeelandbrug al een klim vind prachtig om jullie verhalen te lezen,Harro morgen succes en ik hoop dat je knie het houd tot Menton.Wederom wens ik jullie weer suces met de volgend etappe.groet Marco

 4. Zoals Cees al riep een paar dagen terug; krijg het niet aangevr..t..n. Hihi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.