12e etappe Valloire- Guillestre 28 juni 2011

Mes amis grimpeurs,

 

Voor de RTC-ers die de Alpenweken hebben gefietst komen we nu op bekend terrein. Dat begint vandaag met de Col du Galibier. In de Alpenweek van 2004 werd eerst de zuidhelling beklommen en vond er een afdaling naar Valloire plaats. Daarna gingen de helden van toen, na een veel te zware lunch,  dezelfde weg die jullie nu gaan.

“En haut”, omhoog dus.

Na de lange afdaling van de Galibier en vóór de beklimming van de Izoard rijden we door Briançon, een stadje dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Leuk om eens een dagje door te brengen, de oude stad zien we hoog boven de moderne gebouwen uit torenen.  We hebben er oog voor maar we weten ook dat we verder moeten want na Briançon  op 1326m loopt het alleen maar op, naar 2361m. zelfs

We finishen vandaag in Guillestre. De eerste keer dat de naam van onze finishplaats opduikt in de geschiedenisboeken is 1118. Gelukkig weer eens een stadje dat gebouwd is in een stijl die zo bij Frankrijk hoort. In de zomerperiode wordt Guillestre door vele vakantiegangers bezocht en is het er veelal gezellig druk. Wie weet kunnen de benen vandaag nog wel een wandelingetje aan en anders is er onderweg vast wel een terrasje waar je kunt uitrusten.

Ook voor de boodschappen hoeven we niet ver van het hotel te zijn. Verscheidene bakkers in het centrum en een Supermarkt daar vlakbij maken het ons gemakkelijk.

Ontspan je en denk niet (te veel) aan de Bonette, die komt vanzelf, de volgende dag.

Route van de dag:

 


Fiets route 771882 – powered by Bikemap 

3 gedachten over “12e etappe Valloire- Guillestre 28 juni 2011”

 1. zo dat wordt pittig, Col du Calibier is 16,7 km met gemiddelde stijging van 6,9% en je kunt je ongeveer 30km lang naar beneden laten vallen. klinkt leuk maar het betekent veel remmen dus waarschijnlijk hebben ze bijna kramp in de handen als ze beneden zijn.

 2. Hallo mannen,

  Hier bij de Zuidhoek volgen we jullie verrichtingen dagelijks. We zijn best wel onder de indruk.
  Veel succes de komende dagen. Geniet ervan!

  Robert, Catoo, Ellis, Sylvia, Petra, Krijnie, Elly, Peter, Chris, Eling, Coby, Aram, Henk, Adri, Leon, Rien, Dick, Theo, Edwin, Jacco en Tessa.

 3. Puike prestatie mannen van Zierikzee naar Menton. Gefeliciteerd!
  Heb jullie verslagen en belevenissen steeds gevolgd. Chapeau!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.