13e etappe Guillestre- La Bolline 29 juni 2011

Mes amis vainqueur,

Wel eens aan gedacht hoe de piramides tot stand zijn gekomen? Wel eens de mooiste kerk ter wereld gezien, de Duomo van Siena? Dat moet nog eens sjouwen zijn geweest. Gigantisch! Als mieren moeten de “arme drommels” daar aan hebben gewerkt.
Nu wij “modernen”, wij hoeven alleen maar, op wielen, met een simpele trapbeweging, over geasfalteerde wegen, een berg op te rijden. We hoeven slechts ons eigen gewicht mee te nemen, niks kilo’s stenen of marmer. Op deze junidag mogen we een kleine Marmotte op ons conto bijschrijven. De Marmotte, een bekende cyclosportieve tocht die gaat over 174km en 5000 hoogtemeters met 3 lange beklimmingen. Dat doen we deze dag ook, weliswaar iets bescheidener, maar toch met 133km, 3300 hoogtemeters en drie beklimmingen van respectievelijk 19, 24 en 9 km. En passant pikken we de hoogst berijdbare Europese bergweg mee.
Na een lange afdaling en nog enig klimwerk is er dan hotel Valdeblore in La Bolline een dorpje in de Zuid Alpen, met een kerkje dat kleiner is dan de Duomo van Siena, met een bakkerij in de rue de Bretelle. Volgens het moderne internet zou er ook nog een uit de kluiten gewassen kruidenier moeten zijn.
We gaan het zien aan het eind van de voorlaatste rit. Nog 1 etappe scheidt ons van het Azuurblauw.

De route van de dag:

 


Fiets route 772138 – powered by Bikemap 

One thought to “13e etappe Guillestre- La Bolline 29 juni 2011”

  1. succes mannen met de Col de la Bonette. Als de lezers een indruk willen krijgen google dan Col de la Bonette en vervolgens kun je gaan naar panoramafoto Col de la Bonette.
    een camara draait 360 graden, wat een uitzicht!! ze moeten er voor afzien maar krijgen er iets fantastich voor terug. ik weet nog goed het gevoel toen de 1e pyreneentop bedwongen was (15km klimmen) op weg naar santiago. Dat gevoel als je op de top staat is niet te beschrijven alleen degenen die ooit zoiets gedaan hebben weet wat ik bedoel. GRANDIOOS.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.