1e etappe Zierikzee- Riemst 17 juni 2011

Grand départ.

Het Grand départ staat gepland om 7.30 uur op de Nieuwe Haven.
Na de start bij Café de Biet gaat het richting Zeelandbrug. We rijden over de min of meer aan ons bekende Zeeuwse weggetjes en passeren na Bath het Schelde-Rijnkanaal. Even later rijden we Brabant binnen en als we langs de kerk van Ossendrecht fietsen staat er ruim 60km op de teller.
Vanaf het moment dat we Putte binnenrijden zullen de volgende kilometers grotendeels door verstedelijkt gebied voeren tot aan het Albertkanaal bij Oelegem.
Dit is Belgie en vanaf hier gaan we het jaagpad langs het kanaal volgen tot voorbij Herentals, vervolgens het plaatsje Oevel tot aan Hasselt.

Als we ergens na Diepenbeek de “gewone” weg nog eens opzoeken beginnen we aan de laatste 20km en loopt het parcours langzaam op van ongeveer 30m hoogte tot ruim 105 m. Als je dus denkt; ‘ik krijg “zware benen” ‘ hoeft het dus niet persé aan de vermoeidheid te liggen.
Maar toch, als we Hove Malpertuus aan de Tongersesteenweg bij Riemst bereikt hebben zal iedereen het welletjes hebben
gevonden voor deze eerste dag.

Hoe dan ook, de eerste 190km en de eerste 300 hoogtemeters zitten erop.


Fiets route 772872 – powered by Bikemap 

5 gedachten over “1e etappe Zierikzee- Riemst 17 juni 2011”

 1. Heren Mentongangers,ik wens jullie veel succes en plezier met deze prachtige tocht.Ik zal zeker elke dag even op de website van RTC kijken om de gebeurtenissen te volgen.Groet Marco

 2. Het wachten zit er bijna op. Eindelijk van start. Alle persoonlijke reacties op de kranten artikelen en goede wensen voor de tocht geven me een goed gevoel (ik denk ook dat ik daarmee namens alle deelnemers spreek).
  Ook gisteravond bij “de Biet” was het nog even gezellig. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van “de aanhang” en een aantal RTC-ers die na hun woensdagavondrit nog succes kwamen wensen.

  Ook vrijdagmorgen zullen er “uitzwaaiers” zo is me verzekerd. Een aantal van hen is zelfs van plan om ons op de fiets uitgeleide te doen.
  Prachtig.
  Dank, jullie allemaal, voor de leuke reacties. Het gaat vanaf morgen een boel energie kosten, maar zondag 3 juli zien we elkaar mogelijk weer bij “de Biet”.
  Groeten
  Cees Lodewijk

 3. Heel veel sucses, de komende dagen.
  maak er wat moois van,

  groetjes

  Tiny en Wies van Terheijden

 4. De spanning is inderdaad opgelopen en het moet nu maar beginnen, ik zal blij zijn als wij weg zijn. Iedereen alvast bedankt voor de inspanningen tot nu toe om in ieder geval de start tot een succes te maken. Ook alle reacties tot nu toe van leden en derden waren heel positief, zowel op de poging deze tocht te gaan volbrengen als het fietsgebeuren rondom onze vereniging. Na alle voorbereidingen en trainingen zijn wij er klaar voor. Wij hopen elkaar weer in gezondheid en voorspoed te ontmoeten rond 3 juli.

  Duimen jullie voor ons dat het een beetje redelijk weer blijft?

  Hartelijke groeten,

  Wilbert Stadhouders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.