7e etappe L Isle-sur-le-Doubs- Chaux Neuve 23 juni 2011

heren Mentongangers,

Een dagje Jura. Ook vandaag weer een etappe met een bovengemiddeld aantal kilometers. Goed te doen overigens met een gemiddeld aantal hoogtemeters, maar de één verteert de inspanningen nu eenmaal beter dan de ander.
Het blijft belangrijk om jezelf goed te soigneren.

Aankomstplaats Chaux Neuve , een gehucht, met een 200- tal inwoners, maar denk nou niet dat hier nooit iets gebeurt, want precies 5 maanden geleden was dit plaatsje gedurende 2 dagen even het centrum van de (ski)wereld. De FIS, de wereld ski federatie, organiseerde toen hier een Worldcup Noordse Combinatie. Dat behelst een wedstrijd met een aantal schanssprongen waarvan de afstand via een formule wordt omgezet in strafseconden die dan vervolgens, door achtervolging, in een langlaufwedstrijd moeten worden goedgemaakt. Op 23 januari, voor 7000 toeschouwers, won de Fransman Chappuis met als tweede de Oostenrijker Gottwaldt.
Zo druk zal het hier vandaag zeker niet zijn, we zullen ook elders op zoek moeten naar een bakker en een supermarkt.
Dat zal met de auto moeten want te voet of op de fiets zal geen optie zijn.

“Gelukkig hebben we het hotel nog”  én een kerkje dat bezocht kan worden. Zou het nodig zijn om er een kaarsje op te steken? ……. De Alpen komen dichter en dichter.

Hotel du Grand Git telt 10 kamers. 8 kamers voor 1 à 2 personen  en 2 chambres randonneurs met elk 8 slaapplaatsen.

Route van de dag:


Fiets route 771577 – powered by Bikemap 

One thought to “7e etappe L Isle-sur-le-Doubs- Chaux Neuve 23 juni 2011”

 1. Ha die Frans (Dieleman),

  Hoe gaat die? Geen last meer van een soppig zeem? Want volgens de (leuke) verslaggeving hebben jullie ook al zo het een en ander aan regen gehad, al gaat het nu beter.
  Was het weer niet al te best, de verzorging des te beter. Want begreep ik goed dat de rennerskleding keurig gewassen en gevouwen klaar gelegd wordt? Wat een luxe!
  Maar waar het om gaat, de tocht verloopt op wat kleinigheden na toch voorspoedig. En over het thuisfront hoef je je ook geen zorgen te maken. Want tijdens het maken van je lange reis, vermaakt het vrouwtje zich met een mooie prijs! Geen enkel probleem dus als het een dag of wat langer wordt. En de Alpen? Dat wordt “kneien”, zoals ze hier in Budel zeggen. Wel zwaar maar hardstikke mooi. Geniet er nog maar van.
  Veel succes voor jou en je ploegmaats

  Gerrit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.