Reza van de Wouw

Tien voor Een: 10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Reza van de Wouw
34  jaar, woont in Moriaanshoofd, op de racefiets sinds  begin 2008, rijdt  ca  2000  km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven?
Een mooie combi van werk en kids. Ik geef spinning-lessen in een fitnesscentrum en zorg daarnaast, samen met Alex, voor mijn 2 zoontjes (2001 en 2003).

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Ja eigenlijk wel. Vanaf een jaar of 12-13 met mijn paps hardlopen in de bossen. Daarna fitness en in dat fitnesscentrum in aanraking gekomen met (en ‘verslaafd’ geraakt aan ) diverse groepslessen. Nu ben ik dus zelf groepsles-instructeur en zit ik op mijn racefiets.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Wereldwijd ; Van huis uit de voorliefde voor het wielrennen (Tour de France voornamelijk)  meegekregen en dan vooral ook Lance Armstrong. Knap hoe hij zijn carrière na zijn ziekte weer heeft opgepikt.
Plaatselijke sportheld ; Mijn eigen Alex!! Hoe hij zich kan focussen op een te behalen doel, grandioos. (De Weissensee schaatsen,  en nu de voorgenomen monstertocht op de fiets naar Menton.) Daar heb ik echt bewondering voor!

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Tijdens het ziekbed van Alex’ moeder zijn we in aanraking gekomen met de schatten die vrijwillig in Het Hospice te Zierikzee werken.
De liefde en warmte die zij uitstraalden tijdens die moeilijke tijd heeft veel indruk op mij gemaakt.

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest aan geërgerd?
Eh…ik denk dat ik zelf met die dubieuze eer aan de haal ga… Ik zou graag meer geduld willen hebben met een hoop zaken. Ach, wie weet komt dat nog als ik later groot ben hihi.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Ja ik hou wel rekening met wat ik (niet) eet. Altijd probeer ik mijn gewicht in de gaten en op peil te houden. Wat niet meevalt voor zo’n snoepkont als ik! Vooral chocolade vind ik onweerstaanbaar.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Sowieso ben ik een uurtje of 6 zoet met de spinning. Daarnaast zou ik meer tijd willen hebben voor het buitenrijden, mits het weer het toelaat want ik ben eerlijk gezegd een ‘mooi-weer-rijder’.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Ik?? In ruste?? HAHAHAHA. Nou OK; Mag graag samen met Alex en de jongens op pad gaan. Winkelen, bios, uit eten en met de hond op pad. Dat soort dingen. Achter m’n laptopje zitten doe ik ook graag net als samen  een filmpje kijken op de bank.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Vorig jaar zijn we met z’n 2tjes op de racefiets gestapt met een rugzakje op en zijn richting Limburg gaan trappen. Dat smaakte naar méér. Bestemming maakt me niet zoveel uit dan. Wel zou ik graag de stad Praag eens zien en de Scandinavische landen hebben ook een grote aantrekkingskracht op me.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Graag zou ik ooit nog eens mijn eigen racefiets (op-)bouwen, een webwinkel beginnen en nog heel wat avonturen tegemoet gaan met Alex en de jongens Zoals door de bergen wandelen en met z’n 4tjes op de racefiets stappen.

Kerkwerve, maart 2011

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.