8e etappe Chaux Neuve- Lancrans 24 juni 2011

Heren Alpinisten en bénéficiaires,

Rit nummer 8, die jullie vandaag onder ogen krijgen, voert nog door de Jura. We bereiken echter wel het Rhônedal en dat betekent dat we een dag later al de Savoye en de Alpen intrekken. Dan gaan we dus voor de Alpen 6- daagse. Maar eerst nog een dagje Jura waarin we een vijftal beklimmingen met de bijbehorende hoogtemeters meepakken. Van die beklimmingen geniet er maar één het predikaat lang en dat is de Col de la Croix de la Serra. Schitterende naam toch?

Het dorpje Lancrans, waar we eindigen, heeft nog géén 1000 inwoners en ligt vlak bij het grotere Bellegarde- sur- Valserines, daar waar de Valserines in de Rhône stroomt. Een behoorlijk ontwikkeld spoorweg emplacement, een vliegveldje en een vrij uitgebreid industrieterrein laten hier weer eens zien dat Frankrijk niet alleen maar landelijk en lief is.
In Lancrans zelf zullen we overigens niet al te veel van de stadsdrukte merken. Het mag al een wonder heten dat er een hotel staat. Voor één van de 6 bakkers en 2 supermarkten zullen toch echt naar Bellegarde moeten.

Route van de dag:


Fiets route 775190 – powered by Bikemap 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.