Adrie Gerards

Adrie
10 vragen aan 12 deelnemers van Alpenweek 2009 

Adri Gerards

60 jaar, woont in Zierikzee, op de racefiets sinds z’n 36e (ook in zijn jeugdjaren nog 2 jaar nieuwelingenwedstrijden gereden), rijdt ca 7000 tot 10.000 km per jaar. 

1.Wat doe je in het dagelijks leven/ wat deed je voor je “prof”werd?
Om prof te worden ben ik nog te jong…. Werk vanaf mijn 18e nog steeds bij de politie (afbouwfase, nog 25 uur per week) en 4 tot 6 dagen per maand taxi bij Lemson (opbouwfase).

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Sport heel mijn leven. Ben kopje duikelend naar buiten gerold…. Allerlei sporten gedaan. En o.a. via zwemmen, wielrennen, volleybal op atletiek (looponderdelen) overgegaan en vanaf m’n 36e tot 53e triathlons. Nu nog fietsen, hardlopen, zwemmen en fitness. Met de stille gedachte om, als ik heel blijf, toch nog eens een hele triathlon op Lanzarote en in de Alpen te doen. 

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
 Heb veel respect voor  de vroegere bokser  Cassius  Clay (schitterende bokser, volgde helemaal zijn eigen spoor), oud engels voetballer Nobby Stiles (om z’n karakter en inzet) en Joop Zoetemelk, volgens mij de enige dopingvrije (ex-) wielrenner. 

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Ook ik heb heel veel respect voor Herman Wijffels, de boerenzoon uit Turkije, gezien zijn gevolgde levenspad, kijk op het leven en grote verdiensten. Maar ik heb veel respect voor heeeeeel veeeeel mensen. Bijvoorbeeld net zoveel respect voor Willem Verwijs uit Nieuwerkerk. Een ongeveer 21-jarige jongeman uit een groot godsdienstig gezin, die een ernstige spierziekte heeft en niet oud zal worden. Vooral ‘s zomers kom je hem her en der tegen in zijn rolstoel. Zijn eeuwige optimisme, volgt ook zijn eigen spoor in het leven. Niet klein te krijgen (voor het zicht!). Vervoer hem regelmatig in de taxibus en met hem kun je over van alles praten, maar ook lachen. Altijd jammer als de rit ten einde is. Doet ondanks zijn ernstige handicap aan rolstoelhockey, keeper. Een schitterende man! 

5.Waaraan of aan wie heb je je in het laatste jaar het meest geërgerd?
M’n ergernis is meestal vlug voorbij, maar irriteer me wel steeds meer op ouders, die hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun minderjarige kinderen uit de weg gaan. Dìe moeten worden aangepakt, financiëel, alternatieve straffen, enz.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Probeer zo gezond als mogelijk en als redelijk is te eten. Eet graag verse vis en lust verder ALLES, muv mayonaise, mosterd, piccalilly, haring, rolmops en slakken. 

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Variëert hele jaar door. M’n streven is minimaal drie keer per week, één keer is minimale gehele jaar door en zes keer het maximale. 

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Vraag me af, wat bij mij in ruste is…….. Buiten mijn werk en sporten doe ik klussen, thuis of werken en klussen bij mijn dochter thuis of in hun winkel. Of op vakantie bij onze in het buitenland wonende kinderen. Ben ook daar zelden in ruste. O ja, in ruste ben ik op het naturistenstrand. Alhoewel, ook daar wil ik nog weleens een paar kilometer in zee zwemmen….. Destressen doe ik als ik sport. En alles in het leven met plezier! 

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Favoriete vakantiebestemming is Lanzarote. Woont onze jongste dochter. Met haar en anderen daar fietsen op een schitterend, fietsvriendelijk eiland, waar heel veel wegen de laatste jaren prachtig gerenoveerd en geasfalteerd zijn. Niet voor niets dat veel profrenners zich daar voorbereiden op het seizoen. Altijd goed weer. En heel veel mogelijkheden. 

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Ik ga graag de uitdaging van Cees aan om met een groepje RTC-ers naar Nice te fietsen. Vanaf 2010 houd ik me aanbevolen! Ook wil ik nog eens fietsen naar onze zoon boven in Finland. Gaat nog een keer gebeuren, als ik heel blijf.

foto: Adri Gerards tijdens z’n eerste Alpenweek

Zierikzee, 21 januari 2009

2 gedachten over “Adrie Gerards”

  1. Ik zit zomaar eens op de naam van mijn neef te googlen. Ben ooit naar een wedstrijd van hem wezen kijken bij een “kerkkoers” op het dorp Rhoon.

    Wat een sportieve neef!

    Groeten!

    Bart

  2. Hallo die Adri,

    Ik ben op zoek naar je en probeer op allerlei manieren contact met je te krijgen. Nu ik een en ander over je heb gelezen , verwonderd me dat helemaal niet. Ik ben een collega van je van de politie-opleidingsschool in Arnhem. In verband met een reunie zou ik heel graag contact met je hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.