Afsluiting van het wegseizoen

 

Beste Leden,

Het einde van het wegseizoen hebben we afgelopen zondag in “de Biet” met de traditionele afsluiting gevierd. Door de mooi nazomer lijkt er geen einde aan het goede fietsweer te komen maar nu ik dit schrijf zie ik toch een buitje regen vallen.

Het winterseizoen word door iedereen anders ingevuld toch te kunen sporten, we gaan spinnen , hardlopen, schaatsen en in toenemende mate word er met de MTB door bossen en over stranden gefietst. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten om de winter door te komen naar een nieuw seizoen op de weg.

Op de afsluiting zijn zowel de dames als de heren bekend gemaakt die de clubcompetitie als top 3 zijn geëindigd.

Op onze laatste bestuur bijeenkomst zijn er enkele onderwerpen besproken die ik hier zal toelichten zodat jullie als leden ook geïnformeerd blijven.

Als eerste het opstarten van de 2 nieuwe groepen, de recreatiegroep, die bedoeld is voor de wielrenner die liever in een wat kleinere groep rijd met een aangepaste snelheid voor alle deelnemers.

Hier kunnen we kort over zijn, binnen RTC is hier helaas weinig tot geen belangstelling voor, waarom weet ik niet maar zowel ondergetekende als enkele leden hebben hier tijd en energie ingestoken om leden te benaderen die er misschien interesse in hebben maar dat was verloren moeite. Ondanks dat op de ALV begin dit jaar er nog wel enthousiaste leden waren, waar er overigens maar 1 regelmatig is mee gegaan met dit groepje, is dit een project waar we mee gestopt zijn.

Daarnaast zijn we als RTC ook begonnen, op initiatief van Linda Jumelet met een damesgroep op de maandagavond, dit was vanaf de eerste avond een succes te noemen, op elke maandag avond stonden er minimaal 10 dames op Linda te wachten om op stap te gaan.

Als afsluiting van het seizoen en om een doel te stellen heeft deze groep de GO-classic gereden en de 70 km voltooid.

Dit is zeker een geslaagd project en hier gaan we dan ook in 2017 mee door.

Ook is er namens de toercommissie gevraagd om met een oplossing te komen voor degenen die zich opgeven voor een rit waar kosten aan verbonden zijn zoals de Ardennen rit en het rondje Zeeuws Vlaanderen.

We willen afspreken met de leden dat er bij opgave aan een tocht met kosten vooraf betaald word. Indien men niet komt opdagen zonder opgaaf zal het inschrijfgeld worden gebruikt om de kosten te dekken die gemaakt zijn in de vorm van b.v. vervoer naar een MH2d, een afsluitend buffet zoals met de Ardennen rit.

Zoals jullie al hebben kunnen lezen op de site zal Frank van der Vliet per komende ALV aftredend zijn en zich niet verkiesbaar meer stellen, Frank heeft de laatste 7 jaar de functie van secretaris vervuld binnen het bestuur en vind het nu tijd om het stokje over te dragen zoals hij aangeeft op de site. Wij hopen dan ook als bestuur een goede opvolger voor frank binnen onze leden te vinden en vragen dan ook of jullie hier in mee willen denken.

Ondertussen hebben jullie allen een enquête op de mail ontvangen over de clubkleding en de ideeën hier over die er onder de leden leven. Ik kan jullie vertellen dat er op dit moment al een grote respons op deze enquête is en binnenkort komen we met verdere plannen richting een nieuw tenue.

Dan wens ik jullie als voorzitter van deze mooie club veel gezondheid en sportieve momenten toe.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.