ALPENWEEK 2012

Beste leden,

Hoewel er binnen het toerprogramma van onze vereniging geen ruimte is gemaakt voor een “officiële” Alpenweek zoals de afgelopen jaren gebruik was, leeft bij een aantal leden wel een “Alpenvirus”. Een paar leden hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben besloten in principe een (fiets)week in de Alpen te plannen. Het karakter van deze week is echter anders dan tot nu toe gebruikelijk en de volgende uitgangspunten zijn dan ook van belang:

 • Verblijf in Baratier op de welbekende camping “Les Deux Bois”
 • Laatste week juni, van zaterdag 23 tot zaterdag 30 juni
 • Er staan 6 ritten (zondag-vrijdag) op het programma
 • Hiervan 1 tijdrit naar het skioord “Les Orres” (met aansluitend lunch) en 1 koninginnerit op de donderdag namelijk de “Circuit des 3 Cols d’Allos, des Champs en de la Cayolle, een rit van 130 km met 3 beklimmingen
 • Er is geen verplichting om dagelijks deel te nemen, of je nu 1 of 6 ritten meegaat, geen probleem
 • Voldoende ruimte voor andere vakantiezaken met partner en/of kinderen
 • Ook eigen korte fietstochtjes mogelijk

Het programma van de week is dus vrijer ingevuld en is minder georganiseerd. Wel zal van tevoren een afspraak moeten worden gemaakt onderling wie voor welke rit als toerleider(s) fungeert, dit om te voorkomen dat toch 1 of 2 mensen zich verplicht voelen om alle dagen zich daarvoor in te moeten zetten. Voor eventuele (nader af te spreken) gezamelijke sociale bezigheden onder elkaar wordt ook uit gegaan van het principe dat iedereen de handen uit de mouwen steekt, maar ook hiervoor geldt dat de deelname aan de bezigheid op zich niet als een verplichting moet worden gezien. Gezelligheid en sociale samenhang staan wel hoog in het vaandel maar je kunt je eigen invulling geven aan je vakantie.

Afhankelijk van hoeveel ritten je wilt deelnemen is enige tot behoorlijke ervaring in de heuvels c.q. bergen wel gewenst, nadrukkelijk echter is deze week interessant voor diegenen die nader willen kennismaken met het fenomeen van het “bergfietsen”! Het is dan wel verstandig dat wat ervaring is opgedaan in bijvoorbeeld Limburg, de Ardennen of vergelijkbare gebieden.

Tijdens de ritten geldt het uitgangspunt: “Samen uit, samen thuis!

Wij willen graag peilen wie voor deze week in de Alpen belangstelling heeft. Graag je bevestigende reactie naar wilbertstadhouders@kpnmail.nl en/of abra49@zeelandnet.nl, wel vòòr 15 januari aanstaande.

Met vriendelijke groeten,

Wilbert en Ab

Inschrijvingen tot 21 december:

Ab, Ada en Harro Heijboer, Cees en Tiny Lodewijk, Frank en Franny vd Vliet, Tiny en Wies van Terheijden, Wilbert, Marja en Michiel Stadhouders, Wim en Thea Evertse, Jan Flach, Frans en Joke Dieleman, Hans van Elzelingen, Huib, Jolanda Smits en kinderen.

In totaal dus 12 fietsers.

6 gedachten over “ALPENWEEK 2012”

 1. Dat is nog eens een leuk bericht in deze “donkere dagen voor Kerstmis”.
  Ik weet zeker dat dit een aantal mensen plezier gaat doen.

  Goed initiatief

 2. Beste Ab en Wilbert,

  Noteer Franny en Frank maar als deelnemers, dit willen wij niet missen! Franny schrijft zich in ieder geval in voor de tijdrit naar Les Orres en is zeker van plan een scherpe tijd neer te zetten.
  Zeer bedankt voor het initiatief.

 3. Wilbert zet ons er ook maar bij,wil nog eens in de alpen afzien.

 4. Zet ons er voorlopig maar bij. Altijd erg gezellig en vooral “ontspannend”. Moet wel nog wat omzetten. Kan ik pas in januari regelen.

 5. Hoi Wilbert en Ab,
  Zet ons er ook maar bij.
  Een geweldig mooie week, dat willen we niet missen.

 6. hallo Wilbert en Ab

  zet ons gezin ook maar op de lijst, het is nog niet voor 100% zeker want we zitten met de school
  vakantie maar dat is waarschijnlijk wel te regelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.