Bloesemtocht.

Zondagmorgen 7.15 u wakker om op tijd om half negen in “De Biet”te zijn voor de inschrijvingen. Aankomend aldaar zag ik dat er al twee fanatiekelingen binnen zaten die zekerheid hadden verkozen om op tijd te zijn voor deze mooie tocht. Mat enige regelmaat druppelde daarna de deelnemers binnen en na een kwartiertje hadden we al een kleine 30 aanmeldingen. Animo dus volop voor deze mooie voorjaarstocht. Toen arriveerde echter de Haamstede/Renesse groep met een twaalftal deelnemers en ondanks afwezigheid van enkele van onze zekere meerijders vertrokken we met 45 man en twee dames. Voor mij sinds ik lid ben van de RTC een absoluut record.

Na een woordje van onze voorzitter o..a. over de veiligheid van met een zeer grote groep rijden ging het in een lange sliert over de Zeelandbrug richting Kats. Echter het begin begon niet voorspoedig want voor Kats werd Jan Boot binnen een tijdsbestek van enkele kilometers geconfronteerd met twee lekke banden. Bij menigeen passeerde toen de gedachte “wat moet dat vandaag worden met 47 m/v. Kan een latertje worden. Maar Vrouwe Fortuna was ons de rest van de tocht goed gezind.

Verder ging over de brug bij Katseveer onder de weg door en via de Katseveerseweg richting Goesse Sas. Aan de overkant van het sluisje ligt nu een mooi nieuw fietspad wat ons buitendijks naar Kattendijke bracht. Na het passeren van het authentieke dorpje Kattendijke begonnen zachtjesaan de bloesems te komen. Althans vanwege de afgelopen koude periode de beginselen hiervan. Via Kappelle onder de A58 door slingerend langs de fruitboomgaarden naar ‘s-Gravenpolder. Hier reden we de altijd mooie Zak van Zuid-Beveland in en passeerden we dorpjes als Eversdijk – Hoedekenskerke – Langeweegje. Ook passeerden we onze vertrouwde koffiestop “De Vlindertuin” in Kwadendamme als we de Bloesemtocht tegen de klok in rijden.  Langs de “Zwaakse Weel”en de veelbesproken “Schaapskooi”bereikten was’-Heerenhoek. Hierna was het nog maar enkele kilometers naar onze koffiestop in Lewedorpe. Het zonnetje liet zich ook nog van zijn positieve kant zien en er kon op het terras dan ook van genoten worden. Nadat we genoten hadden van koffie met heerlijke warme appelflappen bij “De Goede Verwachting” stapte het hele gezelschap weer op de fiets richting Veere. Bij vertrek echter uit Lewedorpe reed een auto van de Hermandad opvallend langzaam ons voorbij om enkele honderden meters verder te stoppen. Snel overleg binnen de groep over de vraag hoe groot een groep mag zijn zonder begeleiding bracht geen eenduidig antwoord. Toen de Hermandad omdraaide en ons zeer langszaam passeerde kwamen er opmerkingen naar boven als “ze gaan ze nu even tellen”. Hij bleef ons nog enkele kilometers in de gaten houden maar liet ons verder met rust. Zoals het de leden van de RTC betaamde gedroegen wij ons klaarblijkelijk zeer positief in het verkeer met zo’n grote groep. Over de sluis en door het dorp Veere ging het lang “Het Veerse Meer” naar Vrouwenpolder. Hier was het best even oppassen geblazen op het altijd drukke fietspad. De laatste kilometers voor de groep Haamstede over de Keerring en aangekomen op De Hooge Plaatweg namen we afscheid van hun. Via Burghsluis en Serooskerke gingen het huiswaarts waar nog enkele leden op het terras van “De Biet”genoten van een drankje.

Al met al een zeer geslaagde dag mede door het positieve fietsgedrag binnen de groep en een prachtige tocht van 117 kilometers.

 

 

2 gedachten over “Bloesemtocht.”

  1. Mooi stukje Ab, de vlag dekt goed de lading van deze fris begonnen maar fraai geëindigde dag, na een zonnige thuiskomst, lekkere douche wat etenen drinken was het heerlijk nagenieten met 122 km uit en thuis op het tellertje.

  2. Prettig te lezen verslag Ab. Mooie opkomst ook. Overigens is de grootste opkomst voor de Bloesemtocht in de laatste 10 jaar die van 2010. Toen waren er 53 deelnemers en als ik me goed herinner bij de koffiestop te weinig appelgebak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.