Bloesemtocht 2012

Bloesemtocht 22 april 2012

Wind, wolken, zon en……geen regen!

Nadat iedereen zijn koffie heeft gedronken en het inleggeld van 5 euro heeft voldaan aan onze penningmeester deze dag, vertrekken we “goed gemutst” over de stormvloekering via Veere voor een tocht van ca.120 km richting de prachtige zak van Zuid Beveland.
Ik zeg met nadruk goed gemutst, vanwege de weergoden die dreigend naar beneden kijken, maar ook een goede muts vanwege de opperbeste stemming.
Kees Jonker is een echte kerel, die heeft zijn lange broek al afgezworen.
Maarliefst 25 mannen en twee vrouwen gaan vandaag een rondje fietsen om de bloesem in Zuid Beveland te gaan bekijken en ondertussen te genieten van onze gezamelijke hobby onder het genot van een babbeltje, geintje, grapje, bakje koffie, appeltaart enz.
Voor Jos Geluk is de pret van korte duur, een wegwerkbord saboteert zijn fiets, zodat hij na een kilometer of vijf zijn thuisfront al moet bellen.
Verder gaat de tocht met een slangenvolte via het sluisje van Veere langs vliegveld Midden Zeeland naar ‘s Heerenhoek om zodoende in de “zak” uit te komen. Maar niet zonder eerst nog driemaal een lekke band te plakken.
10 km voor de koffiestop geeft ook de achterband van Hans van den Assem er de brui aan. Van onze kenner(s) onder ons begrijp ik dat de bloesems die we zien hoofdzakelijk van de peren zijn. De appels zijn nog niet zo ver. Toch is het schitterend, en niet alleen de bloesems. De vele watertjes met iddilisch gelegen boerderijen die geborgen langs de kronkelende dijkjes liggen maken deze omgeving prachtig! We hebben allemaal trek en zin aan koffie, het komt dus goed uit dat we bijna bij de vlindertuin zijn in Kwadendamme waar we onze koffie krijgen met werkelijk fantastisch appelgebak!
We hebben weer energie voor de laatste 50 km. Deze rit gaat via Kloetinge door de Goese Meren, Wilhelminadorp richting de Zeelandbrug.
Mijn Garmin geeft op de Zeelandbrug richting NO aan, dat betekend dat de wind uit het ZW komt, want we hebben de wind recht in de rug.
Ondanks het prachtige wolkendek weet het zonnetje toch alle openingen en gaatjes te vinden om het voor ons toch zeer aangenaam te maken.
In Zierikzee gaat iedereen zijns weegs en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde bloesemtocht!!!
Organisatie en weergoden, bedankt voor deze dag!!

Henk Krijger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.