Cees Lodewijk

10 Vragen aan 1 van de leden van de RTC Schouwen-Duiveland

Cees Lodewijk,

65 jaar, Zierikzee, fietst sinds 1989 en rijdt ca 6000km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven/ wat deed je voor je “prof”werd?
Mijn “werkzame”leven heb ik  9 jaar geleden al afgesloten. Het is dan ook al lang geleden dat ik werkzaam was bij een Bank in de    “beleggingsadvies” sfeer

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Vanaf mijn 6e jaar tot mijn 34e heb ik gevoetbald. 14 Seizoenen speelde ik in het eerste team van Zierikzee met 2e klasse als hoogste niveau. Na pittige blessures zag ik in dat het met voetballen gebeurd was. De jaren daarna zocht ik mezelf in tennis en hardlopen tot ik met fietsen “het licht zag”.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Voor mij is het; “wie zijn dat”? In het voetbal; Pele en Cruijff en bij het wielrennen Eddy Merckx en Lance Armstrong. Fantastisch wat die mensen konden. En wat Armstrong betreft: wat hij nu doet is ook fantastisch werk .   De publiciteit die hij vraagt en krijgt in “zijn strijd tegen kanker”  zorgt er ongetwijfeld voor dat veel geldelijke steun wordt verkregen

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Herman Wijffels. Deze man heeft een  heldere en verfrissende kijk op de wereld en ons voortbestaan. Hoe hij over de maatschappij, de economie, de natuur, de macht denkt. In één woord SUPER. Als zijn denkbeelden werkelijkheid zouden kunnen worden dan zag de wereld er een stuk beter uit.

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest geërgerd?
Alle minderheden die de grote meerderheid in hun greep hebben. Van voetbalhooligans,  jeugdbendes tot milieu- en dieractivisten. Dat  spul dient hard aangepakt te worden.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Een beetje wel want het cholesterol gevaar ligt op de loer.
Het liefst eet ik de winterkost, van erwtensoep tot aepels peeën en juun

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Dat wijkt sterk af; zomer- of winterperiode maakt het verschil, maar de laatste jaren sport ik gemiddeld zo’n 6 à 8 uur per week.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Nou, Tiny en ik mogen graag een stukje wandelen of fietsen. Maar ook de pc neemt een belangrijke plaats in in mijn tijdsbesteding.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Frankrijk en dan met name in het het Zuid-Oosten. De bergen en de kust daar vervelen me nooit. Toch zou ik nog weleens, met caravan, de rondreis Nederland, Frankrijk,Spanje, Portugal, Spanje, Frankrijk en Nederland terug willen maken.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Mijn wens van enkele jaren geleden om met een groepje RTC-ers nog eens via Brabant, Ardennen,Vogezen,Jura en de Alpen naar Menton aan de Middellandse Zeekust fietsen gaat in juni van 2011 bewaarheid worden. Van  Zuid naar Noord heb ik de tocht al gedaan, maar om van het vlakke via de bergen naar de Middellandse Zee te fietsen moet fantastisch zijn. Mijn training is er nu al op gericht, want ruim 1700km met  meer dan25000 hoogtemeters is niet niks.

foto: Cees, op z’n favoriete terras op de Col d’Izoard

Zierikzee 28 december 2008

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.