Club Toertocht Markiezaat (waar waren jullie allemaal????)

Zondagmorgen om 8.00 uur reed ik vol goede moed naar het busstation om aan de Toertocht rondom Bergen op Zoom deel te nemen met de RTC.

Nog vlug de avond tevoren een andere achterband met grotere noppen gemonteerd gezien de overvloedige regen zaterdagavond.
Op de Kloosterweg stond Leo Noordijk zijn fiets goed vast te maken want die was bijna van zijn rek afgekukeld dus dat begon al goed.
Bij het busstation bleek dat we maar met vier (4!) bikkels waren , Ad Hendrikse, Ron van Oeveren, voornoemde Leo en ik zei de gek.

De heenreis verliep voorspoedig ondanks een wegomlegging die bijzonder slecht aangegeven stond.
Om 9.08 uur vertrokken we van een zeer winderige Boulevard Noord om direct een zeer glibberig graspad op te rijden, Ron ging daar nog een keer onderuit maar dat was in ieder geval een betere plek dan die ik uitzocht op een stenen talud.: keihard op mijn rechterheup en elleboog maar mijn fiets was nog heel en ik kon nog net doorfietsen.
Na een aantal dijken en weilanden doken we op een gegeven moment het bos in met prachtige slingerende paadjes, af en toe flink wat modder (waar was je Jan Boot?) en ook best nog wat hoogteverschillen. Wegkapitein Ad hield een goed tempo aan dat de rest lekker kon bijhouden , af en toe ging opa Leo op kop waarna het tempo steeds iets omhoog ging maar dat hoort er nu eenmaal bij. Zulke bovenbenen heb je natuurlijk niet voor niets.

Na 28 km was er een stop met bouillon en bananen en daar kon ik voor het eerst de schade aan mijn elleboog bekijken, wel wat bloed maar er stak niets uit dus volgens Ron hoef je dan niet naar het ziekenhuis.
Na de stop kwamen we op een wat meer technisch gedeelte met veel hellingen, korte bochten en diepe plassen maar ook daar kwamen we eigenlijk goed doorheen, oefening baart kunst denk ik. Na 45 km begon de pijp een beetje leeg te raken bij Ron en Ad dus met een iets aangepast tempo hebben we de laatste kilometers afgelegd, vlak voor de finish was er nog een zeer zware en steile grashelling waar onze achterwielen geen enkele grip op hadden dus dat was nog even lopen waarbij Ron helaas even in de kramp schoot.

Om 12.30 waren we bij de finish, alle vier vermoeid maar zeer voldaan en we waren het er roerend over eens dat het nog leuker zou zijn geweest als er wat meer RTC-ers
meegegaan waren.
Thuisgekomen kostte het mij twee volledige euro’s om de fiets weer schoon te krijgen bij Legemaate tegen normaal gesproken 50 eurocent dus je kunt wel nagaan wat voor blubberzooi het was daar rondom Bergen op Zoom.
Nu zit ik met een stijve heup en pijnlijke elleboog dit stukje te schrijven en ik heb er toch geen spijt van dat ik gegaan ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.