Cor Natte

10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland

Cor Natte

58 jaar,  getrouwd met Marja,  drie dochters ,vijf kleinkinderen en een op komst, woont in Noordgouwe, op de racefiets sinds 1978, rijdt ca  5500  km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben ambtenaar en werk bij de grootste BV van Nederland waar iedereen mee te maken heeft.

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Als kind heb ik jaren op gymnastiek gezeten later op judo, dat deed ik erg graag en zou het misschien nog wel leuk vinden.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Nou, Lance Armstrong is voor mij wel een echte kanjer. Enorm wat die kerel  met de Tour weer presteerde. En in ons eigen peloton natuurlijk Leo Noordijk en Wim Evertse, die rammen ook goed door.
Verder heb ik als favoriete sportman schaatser Bob de Jong en schaatsvrouw  Marianne Timmer. De Jong heeft tot nu toe van alle Nederlanders nog de meeste medailles op de lange afstanden gereden, en Marianne Timmer weet vaak met de 500 meter op het juiste moment te pieken, waar ze op de Olympische spelen al tweemaal goud mee veroverde.
Maar de man die ik altijd het meest heb bewonderd is Piet Kleine.
Niet alleen een fantastische langebaanrijder maar ook zeer verdienstelijk in de marathons. En wat hem zo geweldig sierde was dat hij altijd die vriendelijke en bescheiden man bleef.  ( ja ik ben tevens een echte schaatsfan )

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Ook al is  Dirk Scheringa niet erg positief in het nieuws. Ik bewonder hem wel om wat en op welke manier hij zoveel heeft opgezet.
Maar eerlijk gezegd bewonder ik een ieder die in onze maatschappij netjes zijn best doet.  

5.Waar of aan wie heb je in het laatste  jaar het meest aan geërgerd?
Ik erger me niet zo snel, en zeker niet aan onze fietsclub, want dat moet ontspanning blijven. Maar soms wel aan  graaicultuur in onze maatschappij door mensen die nooit genoeg hebben.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Ik eet zoveel mogelijk gezond en het liefst eet ik gebakken zeetong met zeekraal.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Meestal fiets ik in de zomer drie maal per week, maar in de winter wel minder hoor.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Rust gun ik me eigenlijk nooit zoveel daar ik  nog een grote tuin heb en me ook graag met m´n kleinkinderen amuseer. Verder zorg ik graag voor mijn huisdieren en doe ik aan skeeleren en schaats in de wintertijd veel op de kunstijsbaan in Breda of Den Haag. Maar het allerliefst op natuurijs, zoals afgelopen winter. Ik schaats ook elk jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Het is daar altijd reuze gezellig en het is daar dan één groot ijsfeest.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Een favoriete vakantie bestemming heb ik niet direct maar bezoek graag bezienswaardig- heden en mooie streken in Nederland.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Wil graag nog eens de volle ronde Luik -Bastenaken -luik fietsen en hopelijk nog een keer de Elfstedentocht  schaatsen.

4 november 2009

One thought to “Cor Natte”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.