Dag 4 Singel Track

Dag4,

Op 12 km van Embrun ligt de abdij van Boscodon.
Ze is gelegen op 1150 meter hoogte in een lieftallige, bosrijke omgeving en omgeven door besneeuwde bergpieken. De abdij werd gebouwd in de 12de eeuw in zuivere Cisterciënzer lijnen en werd meermaals verwoest. Slechts sinds een 30-tal jaren wordt ze weer heropgebouwd en gerestaureerd en is ze opnieuw bewoond door zusters en paters Dominicanen. In juli en augustus worden gratis geleide bezoeken georganiseerd. Van op de parking vertrekt de Sentier des Moines, een wandelroute door de bossen van Boscodon.

Deze dag is de planning het wat rustiger aan te doen na de beklimming van de Col du Parpaillon. Dus een bezoekje aan de abdij leek ons wel wat.
Na het vertrek vanaf het hotel gaat het al snel Off Road, dit geeft direct al de nodige zweetdruppels. En via de mooie wandelroute (die wij gewoon fietsen)komen we bij de abdij en na twee uurtjes intensief sterk bergop fietsen lijkt wat om aardig on eens rond te kijken. Na een korte bezichtiging gaan we toch weer maar verder. Het stukje asfalt wat we hadden gaat over in een schotterpad dat steeds steiler wordt.
Eenmaal aangekomen op voor ons vandaag het hoogste punt zo’n 1600 m gaan we rechts af en belanden zo op een schitterende singletrack. Geurende 5 km volgen we deze track die steeds uitdagender wordt. Zelf af en toe is het afstappen omdat we heel beneden willen komen. Bij het dorpje (enkele huizen) Les Bois gaan we linksaf het asfalt weer op om de weg naar het grote meer over te steken om zo de route die we eerder die dag gereden hebben te volgen. Na bij 5 uur onderweg besluiten we in Embrun een terras te bezoeken een biertje is best verdient.
Een geslaagde dag en om nu te zeggen een rustdag??

http://nl.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1277021

Wordt vervolgd;

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.