Dag 5 Baratier Mountainbiken

Vandaag een route uitgezocht aan de overkant van het meer.
Tijdens de voorbereiding op de parkeerplaats van ons hotel zien we recht voor ons de imposante berg al liggen, en denken moeten we daar tegenop. Cees maakt nog de opmerking van lijkt me moeilijk genoeg. Ik heb de zelfde mening maar na enig getreuzel gaan we op stap.
Eerst even zoeken om de juiste weg omhoog te vinden, deze kant maar helaas dit pad stop bij de spoorlijn, dus terug. Maar na enig zoeken komen we op een klim die ons naar onze route toe brengt. Een mooie asfalt weg waar we nu al over dromen om deze vanmiddag af te dalen. Maar het asfalt stopt op 1200 hm en voor het gehuchtje Les Sauvasses gaan we scherp rechtsaf. Een breed schotterpad dat langzaam overgaat in een pad met heel veel losse stenen (keien) en het lijkt er op dat ze ook steeds groter en talrijker worden. Na twee uur ploeteren bereiken we de top. Cees staat alweer van het uitzicht te genieten prachtig wat we hier weer voorgeschoteld krijgen. We kijken op de berg die we gisteren beklommen hebben en zien de rechte asfalt weg omhoog lopen. Ze hebben hier wel een heel mooi punt gemaakt, bankjes en aanwijs borden wat er allemaal te zien is. Er is veel aandacht besteed aan die prachtige punt. Lang willen we niet blijven de afdaling lonkt en met in ons hoofd het asfalt de mooie asfalt weg van vanmorgen gaan we snel. Tijdens het afdalen op het brede schotter pad is het oppassen veel, heel veel los grind, dus pas op met de snelheid. Tijdens het dalen kunnen we echt niet kijken, deze heeft al onze aandacht en concentratie nodig. Anders gaat het goed fout. We stoppen dan ook regelmatig omdat het uitzicht over de vallei wel zo mooi is.
Daar is het asfalt en laat nu maar lopen Cees zit achter een auto van een bewoner en het is te merken dat die goed bekend is. Het gaat boven de 70 km per uur.
Maar jammer ook deze mooie asfalt weg stopt een keer en we rollen al snel Embrun weer binnen en het terras roept.
De rit was wat kort maar met 5.30 uur fietsen en ruim 6 uur onderweg was het weer een prachtige dag.
Natuurlijk ook vandaag weer zwemmen en in de sauna.
Morgen al weer onze laatste dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.