Dames

RTC damesgroep

De laatste jaren groeit de populariteit van het dameswielrennen enorm. Dit is op Schouwen-Duiveland ook zichtbaar, daarom heeft RTC Schouwen-Duiveland sinds 2016 ook een damesgroep. Met deze damesgroep wordt één keer per week getraind op de racefiets.  

Samenstelling damesgroep

We zijn allemaal hobbymatige fietssters. De leeftijd varieert momenteel van 25 tot 60 jaar van beginnend tot ervaren fietsster. Sommigen van ons trainen voor een evenement, zoals een duathlon, triathlon, Limburgs Mooiste of bijvoorbeeld een Gran Fondo. Een aantal dames van ons gaat er ook regelmatig op uit op de mountainbike of gravelbike.

Trainingen

De trainingen starten ieder seizoen in april. Op een trainingsavond wordt vóór vertrek gezamenlijk door de aanwezige dames een route afgestemd.

De duur van de rit is afhankelijk van de zonsondergang, regen, temperatuur en wind(die er altijd is in Zeeland😉). Als het goed weer is en de avonden zijn lang genoeg dan worden ritten gereden richting Noord-Beveland of Goeree-Overflakkee.

Tijdens de trainingen rijden we in principe in een rouleer systeem waarbij we snel rouleren en één ieder zijn kopbeurt rijdt. Al fietsend en soms met wat oefeningen tussendoor stimuleren we elkaar om uitdagingen aan te gaan.
Dit alles uiteraard met een ieders veiligheid en de gezelligheid binnen de groep voorop gesteld. 

Vertrek locatie

Iedere maandagavond vertrekken we  om 18.45 uur vanaf het busstation Zierikzee aan de Grachtweg te Zierikzee.

Benodigdheden

Om deel te kunnen nemen aan de trainingen is het belangrijk dat je een goede basisconditie hebt. Naast een goede basisconditie is het belangrijk dat je fiets goed op orde is en dat je zelfstandig een band kunt wisselen. 

Lidmaatschap RTC damesgroep

Heb je na het lezen van dit stuk ook zin om mee te trainen bij de damesgroep dan ben je van harte welkom!  Je kunt vrijblijvend drie keer mee rijden om te kijken of het wat voor je is. Mocht je besluiten over te gaan tot lidmaatschap van RTC dan ben je naast de trainingen van de damesgroep ook van harte welkom bij de andere trainingsdagen (woensdagavond en zondagochtend) van RTC en alle georganiseerde toertochten. Voor al onze trainingsriten of toertochten Klik hier en kijk bij Evenementen en toer programma kalender op onze Homepagina

 

 

Wil je eens kennismaken klik hier geef je gegevens via deze mail en meld je aan voor een instroom avond op de maandagavond.