De eerste .

Vandaag is de eerste editie van de Delta RFTR strandride verreden een nieuwe aanvulling aan de bestaande Delta RFTR versie die in de zomer verreden word . Reeds in de zomer is men aan de voorbereiding begonnen om alles in goede banen te leiden ,ook wel spannend wat zal het worden . Heel veel hangt of staat bij een goede communicatie en partijen bij elkaar brengen en natuurlijk de vrijwilligers zonder hen zou het niet kunnen of althans heel moeilijk . Toch waren er gelukkig nog een paar RTC leden die zich toch hebben opgegeven 3 om precies te zijn, op een ledental van ik meen 130 leden is dit toch een mooi resultaat en hoe dit leeft binnen de ver.

Om half tien is deze Ride bij strandpaviljoen Brouw gestart er waren twee afstanden 20 en 40 kilometer , de wind was rond de drie beaufort de 20 kilometer verliet het strand bij paviljoen our sea side om vervolgens het schelpenpad te volgen , later gingen de twintigers bij het watergat het strand weer op om terug te keren naar de startplaats waar ook de finish was.

De veertigers daarentegen reden praktisch alles over het strand richting damaanzet om bij de overgang bij het Klimbos het strand te verlaten , bij het Klimbos was een tussenstop om indien nodig de voorraad weer aan te vullen , daarna gingen deze verder over het verharde fietspad naar de eerste overgang op de terugweg naar het strand , de eerste helft zat er op met een windje in de rug op naar de finish , de reacties op deze eerste editie waren goed en positief , er valt altijd wel iets te verbeteren maar het feit dat dit de eerste keer is in deze vorm kan men de organisatie wel een pluim geven . Ook de Brandweerposten van Haamstede en Scharendijke hebben hun zich ingezet d.m.v. de strandjeep en een brandweerwagen met een voorraadtank met water om de fietsen af te spuiten bij terugkomst .

Ruim 250 mtb’ers hebben deze tocht gereden wat een mooi resultaat is , net zoals andere evenementen moet dit groeien . Volgend jaar weer en met nog meer aandacht en promotie moet de 400 te halen zijn , misschien ook wel Rtc’ers .

 

Groeten

One thought to “De eerste .”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.