De grote uitdaging nadert.

Wat begon als een geintje tijdens de nazit van de alpenweek 2009, onder het genot van een biertje, toen iemand spontaan riep “zullen we een keer naar Z-Frankrijk fietsen”,begint nu toch werkelijk heel dichtbij te komen. Met 12 fanatiekelingen en 1 begeleider zijn we in september 2010 gaan brainstormen over de organisatie van zo’n voor de RTC uitzonderllijke onderneming.Want om alles te organiseren om 2 weken van hotel naar hotel te trekken komt heel wat kijken zo heeft ons dat geleerd. Binnen de groep zijn voor deze gigantische organisatie echter de taken in goede harmonie verdeelt, zo zijn er groepjes gevormd voor om b.v hotels – financien – transport – route – voeding  etc. te regelen. En zoals vaak met dit soort ondernemingen de voorpret is al leuk om ermee bezig te zijn en om iedereen steeds gemotiveerder te zien worden.

Gaandeweg heeft helaas een van de voortrekkers in deze om priveredenen moeten afhaken wat uiteraard heel erg jammer is.

vanaf begin februari moest er ook aandacht geschonken worden aan de fysieke kant van zo’n onderneming t..w. het opbouwen van conditie en kilometers. Onder de bezielende adviezen van Cees Lodewijk is een ieder vanaf dat moment begonnen om opzijn eigen manier de benodige kilometers te maken en de conditie aan te scherpen Voor mij persoonlijk betekende dat in het begin op woensdag en zondag met de groep mee en daarnaast nog 1 of 2 per alleen hoofdzakelijk alleen of samen met Herbert en Wilbert. Gaandeweg werden de kilometers opgevoerd met verder in het weekend tochten van 100 km of meer. ook zag  je telkens als we elkaar weer zagen de kopjes strakker en afgetrainder worden, we worden steeds fanatieker.

Met afgelopen weekend onze mooie Giro di Schouwen-Duiveland gereden hebben en nog de Koos Moerenhout Classic (180 km) – Ardennenrit (100 km) en op de laatster zondag voor vertek de Brielsemeertocht (100 km) in het verschiet heb er dan ten trijde van het vertrek op 17 juni zo,n 32 a’ 3300 km opzitten vanaf begin februari.

Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, en ik heb er ontzettend veel “zin in”.

Ik heb ook een beetje het gevoel wat ik ook had tijdens mijn laatste 100 dagen in militaire dienst, al ligt die tijd helaas al ver achter mij.Maar net zoals toen streep ik elke dag weg die naderbij komt tot aan het “Grand Depart” op 17 juni.

”               Een van de grote uitdagingen onderweg de “Col de La Bonette”

3 gedachten over “De grote uitdaging nadert.”

 1. ik wens jullie allen een hele goede tocht en ……..ZORG GOED VOOR ELKAAR!!!
  zelf in 2007 naar santiago gefietst met 4 andere renessenaren en het belangrijkste is dan dat de snelsten zich wat inhouden zodat je als team onderweg bent.
  natuurlijk ontstaan er bergopwaarts verschillen maar het is zeer prettig als je elkaar kunt oppeppen door in groepjes van 2-3 te rijden afhankelijk van de basissnelheid.
  Leo Braber is al 2x in Santiago aangekomen dus luister af en toe naar zijn goede raad!
  mannen, het allerbeste en heel veel plezier.
  Groet, Frans Dudok

 2. Manne,

  Vanuit Brabant een mooie tocht toegewenst

  mvg

  Theo van Put

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.