De kampioen en de deelname aan clubactiviteiten

Ledental en deelname aan clubactivititeiten groeit gestaag.

Op 26 september werd de RTC Clubkampioen 2010 gekroond. Tonny Vaes mocht zich winnaar noemen van een fraaie “EvertseSport”wisselprijs en niet te vergeten het eerste, en enige echte,  RTC- kampioenschapsshirt 2010. Ondanks het feit dat de winnaar van vorig jaar, Leo Noordijk, ook lang in de race bleef voor de titel werd Tonny toch afgetekend eerste.

De clubcompetitie werd in 2007 voor de eerste maal opgezet en sedert dat jaar is er daardoor een rijke bron aan gegevens waarmee we de participatie van onze leden aan de diverse clubactiviteiten kunnen analyseren.

Zo kunnen we zien wie van de RTC-ers in het seizoen 2010 de sterkste stijgers waren in het klassement ten opzichte van hun gemiddelde deelname-punten in het verleden.        De top 10:

Van alle deelnames aan toerclubritten en trainingsritten in de seizoenen 2007-2010 is er uiteraard ook een ranglijst te maken met de absolute totalen van de clubleden, ook hier de top 10; 

Clubleden die na 2007 lid van onze Toerclub zijn geworden kunnen ook worden opgenomen in de “adelaarskalender” als je kiest voor een ranglijst waarin rekening is gehouden met de jaren van lidmaatschap. Een volledige lijst hiervan is in te zien onder download.

 Uit alle opgeslagen gegevens kan worden vastgesteld dat er op de meeste punten sprake is van gezonde groei zowel in ledental als in deelname aan trainings- en toerclubritten. In positieve zin is daarbij nog vermeldenswaard de toename van het aantal leden uit Renesse en Zierikzee. In negatieve zin ligt er het feit dat het altijd moeilijk te “verteren” is dat actieve clubleden om onduidelijke redenen juist (veel) minder deelnemen aan de ritten van hun vereniging. 

Wij hopen dat iedereen volgend jaar weer gezond en wel aan de start mag staan voor zomerseizoen 2011. De toercommissie zal zeker proberen om er een gevariëerd programma van te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.