De laatste loodjes………..

Nog eens 2 dagen uit de 100 Cols tocht van Piet Schneiders

Ze zeggen het;  de laatste loodjes wegen het zwaarst. Het leek er sterk op vanmorgen, ik kwam namelijk tot de ontdekking dat een stempeltje was vergeten te halen in Isle sur le Doubs. Dan maar even terug met de camper. Door die misser startte ik eigenlijk te laat uit Champagney. Het fietsen ging wel goed en de beklimming van de Ballon d’Alsace was geen probleem, 1150 meter hoogte verschil in 15 km en nergens steiler dan 7%. Koud was het wel en bovendien kreeg ik in de afdaling nog een lekke band. Tot overmaat van ramp begon het beneden nog eens te regenen en met 34km op de teller (en toch nog 834 hoogtemeters) zijn we deze woensdagmiddag maar gestopt.

kasseitjes

Donderdag de 13e was het weer al niet veel beter; koud en regenachtig. Toch de nodige Cols en Côtes gereden, waarvan de Grand Ballon wel de bekendste is.

Tijdens de beklimming daarvan kwam ik zelfs nog kasseitjes tegen en de Col is wel wat steiler als de Ballon d’Alsace. Ook al vanwege het minder goede weer zijn we na 73km met 1320 hoogtemeters voor de overnachting gestopt in Munster. In totaal gefietst: 3921km, aantal hoogtemeters 63753. In de volgende dagen hopen Lenie en ik de 100Cols tocht af te ronden. 

One thought to “De laatste loodjes………..”

  1. Piet,
    Ik vind het geweldig wat gedaan hebt, bijna onvoorstelbaar, zeker gelet op je leeftijd, maar je ziet als je een sterke wil hebt, kun je grenzen verleggen.
    Als Alpen fietser en Menton ganger weet ik wat klimmen betekent. Veel bewondering voor je prestaties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.