De Mergelheuvelland

De wekker loopt af ,oei 0.5.30 uur,

Vandaag staat ons een mooie tocht te wachten , de Mergelheuvelland tocht .

Ik tel 18 deelnemers waarvan  helaas Tonny Vaes en Ad Hendrikse zich af moeten melden vanwege fysieke problemen, vanaf deze plaats een snel herstel gewenst.

We verzamelen bij het station van Zierikzee waar we om 0.6.30 uur vetrekken met een aantal auto’s en  zoveel mogelijk met elkaar meerijden . De reis verloopt zeer voorspoedig en zijn rond half negen bij de startplaats n.l. St. Geertruid ong. 10 kilometer zuidelijk van Maastricht.

Vrijdag zijn al enkele deelnemers naar Limburg vertrokken , na het ( buiten ) omkleden meld ik me bij de balie waar de startnummers keurig al klaar liggen , als we allemaal voorzien zijn van de rugnummers en we er klaar voor zijn, vertrekken we in een mooie colonne in RTC tenue . Een rit onder werkelijk schitterende weersomstandigheden  . Al snel komen de eerste hellingen en is het weer even wennen deze onder de wielen te krijgen . Het is op zo’n route moeilijk om goed bij elkaar te blijven , je heb te maken met veel deelnemers en klimmen erg individueel is .Dus er was wat versnippering maar bij de voorraadpost was het weer verzamelen . Ook een aantal hadden gekozen voor de kortere route van 90 km  ,die  zich van de rest van het team zich afsplitste , De anderen gaan voor de 120 KM route .

Alleen dat Conny en Jenny pech hadden met hun gehuurde e-bike en ons niet kon volgen heel vervelend voor hun .Naar mate de temp. steeg  hield het stijgingspercentage  gelijke tred op sommige stukken , er waren stijgingspercentages van 16 a 18 % .

Maar zoals gezegd bij de posten waren we weer bij elkaar , na de tweede post toen er dik 80 km op de teller stond gingen we op weg voor het laatste stuk ,naar de finish , daar wachten ons nog een paar toetjes met zodanig steile stukken , je wist dan komen we dicht bij de finish, maar de kuitspieren moesten nog flink aan de bak en die huilden soms ook van ellende om dat ze zoveel werk al hadden verricht . Maar wat een mooi moment dat we dan binnen komen en worden verwelkomd met veel muziek ,  een goede douche en een lekker verdiend biertje

Een mooie dag in elk opzicht , voor de Dames die deelnamen, een dikke pluim en heel veel respect voor jullie.

Groeten

Leo Noordijk

 

One thought to “De Mergelheuvelland”

  1. Helemaal veel respect voor een 70-plusser die als een jonge god tegen de hellingen opvloog (ik noem geen namen).
    Heb net als iedereen enorm genoten van een prachtige tocht, Leo bedankt voor de organisatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.