De toekomstige kleuren

Kleuren Schouwen Duivelandrtc-en-de-toekomst

Het is ruim één jaar geleden, kleindochter Fenna heeft voorzichtig haar eerste pasjes gezet. Uit de wasmand trekt ze een kledingstuk. Zij ‘valt’ waarschijnlijk voor het kleurige frisse dessin van de RTC Schouwen-Duiveland.
Opa denkt bij zichzelf; “dat kan een leuke foto opleveren’, hetgeen leidt tot model Fenna. Ik had nog de intentie om die foto op de clubsite te plaatsen met de tekst; “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst “, maar dat is er niet meer van gekomen.

We leven inmiddels één jaar na de bewuste foto en ik denk eigenlijk dat er best de nodige symboliek schuilgaat in deze foto. Het symboliseert jeugd/toekomst in de kleuren van een grote Schouwen-Duivelandse club. Daarop verder bordurend adviseer ik het RTC bestuur het volgende.

Blijf jeugdig in de toekomst; liever gezegd, wees voortdurend alert en vernieuwend bezig. Zoek mogelijkheden om je leden te inspireren. Timmer zelf aan de weg en maak het niet al te gemakkelijk om meer en meer ritten te rijden die door anderen georganiseerd zijn. Laat geen zaken op z’n beloop en zijn er, lastige, tijd vragende problemen op te lossen, hou dan de leden gedurende het seizoen toch (enigszins) op de hoogte. Bijvoorbeeld? Gebeurtenissen rondom snelle groep/recreatieve groep, het (niet)communiceren over de clubcompetitie, dat maakte namelijk een karikatuur van die competitie.
Dat de club kiest voor verandering van de clubkleding kan ik me indenken, maar naar mijn persoonlijke mening is werken in de geest van de voorgaande zinsneden belangrijker dan alleen maar een “cosmetische” ingreep. Als er nieuwe kleding gaat komen dan hoop ik dat ervoor gewaakt wordt om de traditie van de hoofdkleuren van de RTC te doorbreken. Blijf er voor zorgen dat de RTC- kleuren “fris” blijven. Op een uitzondering na (een paarse outfit) is blauw altijd een kleur geweest die bij onze Schouwen- en Duivelandse club hoort.

Dat de kleuren blauw en wit bij Zeeland en Schouwen-Duiveland horen is overduidelijk, zie de foto. We hebben de zee met blauwe golven en witte schuimkoppen. We hebben de hemel, blauw met witte wolkenpartijen. We hebben de Zeelandbrug en de Stormvloedkering in het wit, met onder en boven het blauw. Er is de Gemeente vlag en er zijn tal van reclame uitingen zoals; Band met Schouwen-Duiveland, Oog op Schouwen-Duiveland, de folder van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem. Het mag duidelijk zijn ……….Blauw en Wit overheersen.

Voor mij is een RTC Schouwen-Duiveland zonder deze basiskleuren onbestaanbaar.

One thought to “De toekomstige kleuren”

  1. Ja een nieuw clubtenue is inderdaad het laatste waar we op zitten te wachten.
    De mooie foto die nu van de site verwijderd is laat zien hoe geweldig dat was,
    als iedereen dat droeg,want dat liet de laatste jaren wel te wensen over.
    Ook met clubtochten leek het wel een zooitje ongeregeld.
    Hierin heeft het bestuur toch een voorbeeld functie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.