Drie Provincientocht

 

Volgende week zondag 20 juli rijden we de Drie Provincientocht.

We rijden via Scharendijke en over de Brouwersdam richting Ouddorp. We gaan door het oude havenstadje Goedereede en via Stellendam de Haringvlietsluizen over. Via het ronden van de Dokhaven in Hellevoetsluis rijden we langs de Noordkant van Voorne en Putten langs Het Spui naar het pontje van Herkingen naar Nieuw-Beijerland.

Hier varen we over naar De Hoekse Waard en rijden van Nieuw-Beyerland via Piershil en diverse dijkweggetjes richting Zuid-Beyerland, waar we onderlangs de dijk van Het Vuile Gat via de Hitserse Kade naar Numansdorp zullen rijden. Vanaf de Brouwersdam zitten we dan op ca 70 km.

Volgens de planning zullen we hier een grote stop maken om te fourageren ,met koffie en appelgebak.

Na uitgerust te zijn pakken we de route weer op en rijden over de Haringvlietbrug en Sluizen via Heijningen naar Dinteloord

Na Dinteloord gaan het richting Steenbergse Vliet die we zullen oversteken bij het sluisje van Benedensas. Verder gaat het via de Heensedijk over het Schelde-Rijnkanaal en slaan we rechtsaf de Zeelandweg in die ons over de Krammersluizen naar de Grevelingendam zal voeren.

Vanaf hier zullen we de ons welbekende terugtocht richting Zierikzee vervolgen tw. Bruinisse – Dijkwatertje – Dreischor – Schuddebeurs naar begin- en eindpunt Zierikzee.      Hier om ca. 15.00 u aangekomen zullen er een kleine 140 km op de tellers staan.

Vertrek vanaf de aanzet Brouwersdam om 9 uur.

Vertrek groep Zierikzee vanaf DE Hogen Blok om 8.30 uur.

Deelname leden 5 Euro/ niet leden 8 Euro.

Let op : Nog vermeldenswaard is het om te melden dat het verstandig is om gezien de lengte van de tocht voldoende brandstoffen mee te nemen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.