Drie RTC’ers krijgen fiets les van Johnny Hoogerland.

Dinsdag 25 september was ik door de garage Mercedes-Bens Louwerse uitgenodigd om een rondje te fietsen met Johnny Hoogerland. Daar aangekomen bleken we met 8 man te zijn. Rondje Grevelingen was de bedoeling maar doordat de harde zuidwester wind was dat wel erg ongunstig en het werd een rondje Walcheren .
Johnny en Peter Hoondert nestelden zich direct op kop en bleven daar, niet echt erg want er stond een harde wind kracht 5 a 6 denk ik , dus laat die twee maar voor. In het wiel was het te doen maar op kop was het beulen.
Vertrek van de garage Louwerse en via binnen weggetjes langs de Plompe toren naar de stormvloed kering. Daar aangekomen zien de kopmannen dat de weg naar boven gaat en schakelen een tandje bij. Eenmaal boven blijft het tandje er bij gehandhaafd en was het moeilijk volgen ondanks dat we uit de wind reden. Halverwege de eerste pijlerdam kwamen we er achter dat niet iedereen het tempo kon volgen. Dus terug en vragen hoe of wat, besloten is dat er twee een eigen rondje reden en wij door, achter Johnny aan. Via nog meer binnen weggetjes naar Middelburg zo naar Vlissingen om via Arnemuiden langs het vliegveld Midden Zeeland richting de Zeelandbrug te rijden. Dit ging in een voor ons behoorlijk tempo en steeds maar weer Johnny en Peter op kop of het nu voor of tegen de wind was geen probleem. Voor we aan de voet van de Zeelandbrug moest de telefoon van Peter Hoondert bij Johnny in de achterzak dit om het traject Zeelandbrug te meten zo bleek later. Er kan namelijk op internet via Strava Cycling deelgenomen worden aan een klassement voor de snelste renner over een bepaalt traject. En de Zeelandbrug is er één van. We gaan er aan beginnen de wind is ons nu gunstig en help om een voor mij met ongelofelijke snelheid de Zeelandbrug op te rijden maar wel als laatste ben ik boven. Eenmaal boven zie ik in de andere net voor mij en die hebben waarschijnlijk alles gegeven en vallen stil dus ik er naar toe drie inmiddels op geraapt even blazen. Nog twee voor mij Peter en Johnny tenminste Peter kan ik zien maar Johnny is inmiddels al een klein stipje geworden. Man wat kan die versnellen en rijd van ons weg volgens mij nog vele malen sneller dan Marianne Vos tijdens de wereldkampioenschappen bij de beklimming van De Cauberg.
Maar halverwege liet Johnny zich terug zaken en we waren weer compleet echter Peter zat met de registratie op Strava en spoorde Johnny weer aan om te versnellen. Johnny weg en natuurlijk wij proberen het wiel te houden maar ondanks dat we de storm in de rug hadden we geen enkele kans.
Ook met de Garmin kan je simpel de tocht naar Strava Ride sturen dus mijn tocht en gegevens staan er inmiddels natuurlijk ook op. En ik zag dat Johnny (weergegeven als Peter Hoondert omdat hij de mobiel van Peter had) als top snelheid 79,7 km per uur had bij de afdaling naar Zierikzee. Mijn top snelheid was voor die afdaling 57,6 en toen was het op dus de afdaling heb ik de fiets laten lopen jammer ik had misschien nog iets kunnen versnellen maar dat weer een andere keer. Maar ik sta dank zij fietsen met Johnny (je wil er toch bijblijven??) wel op de plaats 9 overall, op de Strava site. Niet dat je er een prijs mee wind maar wel aardig. Echter ik ben me er van bewust hoe meer mensen deze site vinden en of gebruiken ik snel zal zakken in het klassement. Dan langs de hoofdweg terug naar Renesse nog altijd Johnny en Peter voorop na de molen wilde Cees Everaers ook wel eens voor rijden en warempel hij hield het nog best lang vol maar vertelde nadat hij was teruggezakt het was zwaar. Terwijl Johnny en Peter gewoon hele gesprekken hadden daar van voor, was het bij ons maar akelig stil het ging best nog wel hart. Eenmaal terug bij de showroom van Louwerse stond er ruim 100 km op mijn teller. De andere waren ook al binnen. Tijdens de koffie en een broodje perfect verzorgd door Louwerse hebben we nog mooie fiets verhalen van Johnny gehoord.
Op de tv is er een programma leven als een prof ik kan je vertellen wij waren deze dag ook een beetje prof. Maar wat ik niet graag overneem zijn de in mijn ogen eigen regels die Johnny heeft over fietsen in het verkeer. Op sommige punten dacht ik, maar even wachten en dan weer moet ik dit nu wel doen ? we rijden namelijk gewoon over de weg waar eigenlijk alleen maar auto’s mogen komen, maar we reden met Johnny dus??. En gezien het gemak en rust die hij dan uitstraalt kan je zien dat hij het gewend is om tussen de auto’s te rijden. Maar ik weet nu wel dat ik die dag veel verkeers overtredingen gemaakt heb en dat dan maar bij die ene dag laat. RTC fietser Johan Hendrikse, Leo Braber en Cees Everaers aangevuld met Piter Goodijk hebben een mooie middag gehad met dank aan garage Mercedes-Bens Louwerse .
De resultaten zijn terug te vinden op http://www.strava.com
Wil je meer van Strava weten kijk dan eens hier http://www.hrdlpn.nl/hoe-werkt-strava/

One thought to “Drie RTC’ers krijgen fiets les van Johnny Hoogerland.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.