Druk, druk, druk, toch teleurstellend

Als je tijdens tijdens de trainingsritten en toertochten van de RTC Schouwen-Duiveland de meningen proeft van de deelnemers dan krijg je het idee dat een ieder het reuze naar de zin heeft. Je hoort dan niets dan lof over organisatie en parcoursen.

Als je aan één van de deelnemers vraagt om van zo’n toertocht of evenement ook anderen deelgenoot te maken door middel van een artikeltje op de eigen website dan wordt het al wat lastiger.

Vaak krijg je dan te horen;  “kan ik niet”,  “heb ik geen tijd voor”,  “een volgende keer”,  of………   en dat wordt logisch op den duur;  “ik doe het al zo vaak”.

In die laatste categorie hoor ik zelf trouwens thuis, want ik vind dat we met onze eigen RTC site een schitterend uithangbord hebben voor allerlei zaken die de club BETER en toegankelijker kunnen maken. Als er op een website regelmatig nieuwe artikelen verschijnen, dan wordt nieuwsgierigheid gewekt en kijk je met regelmaat. Als er weinig wijzigingen in de berichtgeving staan dan zeg je al gauw; “niet interessant, die site”  en je kijkt niet meer.

Dat laatste kan gemakkelijk worden voorkomen door de leden die slechts een fractie van tijd hoeven te besteden om b.v. iets over de Smalstedentocht (o,o, iedereen was zo tevreden) of over het Clubweekend (complimentjes zat over de zaterdagrit) op de site te plaatsen.

De berichtgeving over de toertocht Zierikzee- Menton heeft laten zien hoe succesvol het bestaan van zo’n website kan zijn.

Jammer dat ook niet meer clubleden bereid zijn om mee te werken aan het item “kennis uit het peleton”, een item waarin je jezelf kunt voorstellen aan de andere clubleden.  10 antwoorden op 10 vaste vragen en je bijdrage is klaar.

Waarom komt niemand eens met een verhaal (tje) over een eigen fietsavontuur of een gewone tocht uit zijn of haar vakantie?

De laatste jaren neem ik een belangrijk deel van de bijdragen voor mijn rekening, ik zou zo graag een verbreding zien. Begrijpen jullie mijn teleurstelling?

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.