Eerste Trainingsrit seizoen 2012

Zoals Ab namens de toercommissie al op de site had aangekondigd stond vandaag de eerste trainingsrit op de agenda voor het nieuwe seizoen. De winter was lang, dat zal wel door het gevoel komen en ook doordat het natuurlijk pas in februari eigenlijk pas echt winter werd. Afgelopen jaar 2011 kenmerkte zich de laatste maanden door volgens mij nog uitstekend fietsweer zodat het eigenlijk nog geen eens zo heel lang geleden was dat de racefiets “op stal” was.

De weergoden lijken ons deze dag niet helemaal goed gezind wanneer ik opsta, somber weer en regendruppels op de ramen. Ik heb geen zin om op de buienradar te kijken maar loop wel even naar de voorzijde van het huis om te kijken of het wat beter aan de einder lijkt, zowaar zie ik lichtere luchten en dus waag ik het erop, er staat zo lijkt het in ieder geval een lekker windje. Dan het rtc tenue, waar ligt dat in vredesnaam, ik kan het nergens vinden, het zal toch niet ergens in een alpenhotel liggen? Dan maar mijn normale winteroutfit gepakt, in de wetenschap dat me dat waarschijnlijk een paar opmerkingen kost hetgeen mij dus later ook overkomt, had ik maar gisteravond in alle rust moeten zoeken.

Maar liefst 39 man en 1 vrouw (telling door Leo) verschijnen in de Biet voor deze eerste rit en dat is een mooie opkomst en dat belooft dus wat voor het komend seizoen. Na een bakje koffie en een openingswoordje is het vertrekken. Om eerst maar wat te wennen wordt besloten een traditioneel rondje te rijden, Zeelandbrug en vervolgens onder de dijk door en terug via de Oosterscheldekering en via Scharendijke terug, kleine 65 kilometer. Het is lekker fris weer en al snel blijkt het aardig open te trekken zodat er weinig regen meer te verwachten is. Wel is het wegdek zo hier en daar lekker nat en krijgen we af en toe een lekkere modderspat van de klei van de voorganger geslingerd, maar wat deert dat, we kunnen immers weer fietsen. Wel staat er een flink zuidwestenwindje van naar mijn schatting toch zeker 5 Beaufort.

Het eerste stuk over de Zeelandbrug gaat rustig maar gestadig, de wind speelt aardig parten en het is lekker fris. Dat merken we zeker wanneer de eerste lekke band zich aandient, dan is de brug geen lekker plekje om te vertoeven met dit frisse voorjaarsweer in combinatie met de wind!

Na dit oponthoud snel verder en via de dijk van Noord Beveland richting de kering gaat weliswaar niet snel maar wel kunnen we redelijk doorrijden. Complimenten voor de voorrijders want die hebben toch een fors windje te verwerken. Omdat het nog maar de eerste trainingsrit is en sommigen nog niet veel gefietst hebben blijkt dat de eerste breukjes zich toch al voordoen. Gelukkig blijkt dat we op de kering de rug opzij achter hebben en gaat het vlot door. Na de kering gaat het vervolgens over het nieuwe fietspad langs de Kraaijensteinweg en vervolgens langs de Oude Lagezoom richting Scharendijke. Met een redelijk tempo volgen wij de weg en na een 2e lekke band bij Scharendijke welk oponthoud door sommigen gelijk wordt gebruikt om de maag even bij te vullen is het vervolgens nog een appel en een eitje naar huis.

Exact om 12.00 uur zet ik mijn (ietwat besmeurde) fiets in de schuur en ga aan de koffie, heerlijk toch, zo’n fietstochtje!

Volgende week weer, en de woensdagavonden volgen ook weer na de zomertijd invoering.

Mijn gevoel zegt dat het bij de meesten met de conditie wel goed zit, nu maar weer gaan trainen om snelheid te ontwikkelen.

Namens het bestuur wens ik alle leden een mooi en goed fietsseizoen toe, de eerste rit zit er in ieder geval al weer op!

One thought to “Eerste Trainingsrit seizoen 2012”

  1. Goed gesproken Wilbert, toch wel jammer van je tenue…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.