Eerste woensdagavond trainingsrit. In het water gevallen?

Eindelijk was het dan weer zover. De eerste woensdagavonstraining. Velen van ons hadden er naar uitgekeken zo ook schrijver dezes. Vanmiddag omstreeks 2 uur nog in een dun zonnetje in het centrum van Zierikzee, maar na een paar uur binnen vertoefd te hebben en ik om 16.30 uur buitenkwam zakte de moed mij in de schoenen. Het uur der vertrek naderde met rasse schreden en de twijfel sloeg toe. Wel eten/niet eten, wel gaan/niet gaan. De buienrader diverse malen gadegeslagen alvorens toch maar om kwart over zes besloten te gaan. Snel nog even wat naar binnen gewerkt. Fiets klaargemaakt, kledingkeuze gemaakt gericht op kans op regen. En gaan. Rijdend naar de Hogen Blok zag ik bij het busstation 3 man staan en ik dacht, prima ook die mannen hebben een groepje. Bij de Hogen Blok stonden 6 deelnemers. Kimball Nelemans – Ad Hendrikse – Tony Vaes – Ab Heijboer en twee gastrijders tw. Martin De Vrieze met 14 jarige zoon Marijn die plannen hadden om de weergoden toch uit te dagen. Rondje Westhoek dan maar, want veel meer kon niet vanwege het vroeg intreden van de avond, zeker met die bewolking. Tot onze verbazing kwam Leo Noordijke aanrijden, echter in z’n auto. Hij meldde ons dat het op Noordgouwe “cats and dogs”regende, maar dat hij toch even kwam kijken. eveneens deelde hij mede dat de “busstationgroep”naar huis was teruggekeerd. Jammer, want ik denk als je punten wil pakken ten koste van de concurentie zijn dit de geschikte weersomstandigheden. Langs de provinciale weg, via Burghsluis richting Westhoek. Naarmate we dichter bij de keerring kwamen werd het weer aanzienlijk beter en de lucht lichter.

Over Haamstede, Renesse de rampweg richting Scharendijke. de jonge Marijn de Vrieze hield perfect stand tussen de grote mannen. Geen wonder na later bleek. Ik begreep van zijn vader dat hij bij de nieuwelingen in de topcompetitie rijdt. Vorige weekend nog een wedstrijd in Drente gereden.klasse. De bedoeling was om via Brouwershaven en Zonnemaire terug te rijden. Echter boven Zierikzee dreigde een behoorlijke donkere lucht, daarom besloten via Looperskapelle en de Heuvelsweg terug te rijden. Al met al thuiskomend had ik 47 km op de teller staan met een gemiddelde van 31,2 km/u. Netjes toch. Precies binnen de marge.

3 gedachten over “Eerste woensdagavond trainingsrit. In het water gevallen?”

 1. Hierbij een reactie van een “bustationvertrekker”.Wij stonden daar inderdaad met drie personen en ook kwam Leo bij ons langs. Hij gaf aan dat het op andere plaatsen nog harder regende en er hadden al verschillende mensen afgebeld. Bovendien gaf hij aan dat er op de Blokweg niemand aanwezig was. Gezien deze ( overigens terechte en dankbare mededeling van Leo) leek het ons verstandig om dan ook maar naar huis te gaan want het was al 19:45 geweest en de kans dat er nog mensen zouden komen was wel heel erg klein geworden. Ja als wij hadden geweten dat er toch nog mensen naar de Blokweg waren gekomen hadden we daar bij aan kunnen sluiten. Misschien kunnen we eens nadenken over een manier van communiceren ( berichtje via telefoon )in voorkomende gevallen.En ja , inderdaad jammer van de puntjes maar als we allemaal eens nadenken aan een oplossing om het bovenstaande puntje te voorkomen, ben ik al tevreden. Met een sportieve groet, Joop Juffermans

 2. iedereen vertrekken op de zelfde locatie is ook makkelijk

 3. Woensdagavond 04-04 eerste avondtraining.

  Ben inderdaad polshoogte wezen nemen op beide lokaties , toen ik van huis kwam en langs het parkeerterrein van het voetbalveld gereden ongeveer 18 .45 uur, was er niemand .
  Ben doorgereden naar het station om te zien of er daar mensen waren en er kwamen toen 3 personen aangereden later kwam er nog 1, heb gesproken met deze mensen over wel of niet rijden .
  Terug rijdend naar huis tegen zeven uur inmiddels, stond er inderdaad een groepje bij het voetbalveld ook die heb gesproken , en hun verteld dat het groepje van het station huiswaarts zijn gegaan.
  Groep voetbalveld wilde wel een rondje en zijn vertrokken . ( zie verslag van Ab )

  Ik verbaasde me nog dat er toch een aantal leden waren die er toch waren , toen ik van huis ging regende het dusdanig , dat ik niemand had verwacht maar er zijn toch altijd van die bikkels .
  Wat betreft de opmerking van Patrick ,er is behoefte bij een aantal leden om een wat lager tempo te rijden ,om die reden zijn er twee groepen , die van verschillende punten vertrekken.

  En ik moet zeggen er is toch animo , gelet op de weersomstandigheden van gisteravond waren er toch 4 of 5 leden bij het station en bij het voetbalveld ook 6 of 7, wat zal het dan niet bij goed weer zijn ,
  Maar het seizoen is pas begonnen laten we houden op wat start problemen na een aantal keren weet iedereen waar hij/zij al gelang de keuze kan starten.

  Fijn en sportief seizoen.

  Leo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.