Eindelijk lente. De racefiets kan weer van stal.

Op zondag 27 februari  2011, een jaar geleden dus, fietste ik voor het eerst dat jaar weer “buiten” met de RTC . Met een mannetje of 15 reden we onze eerste zondagmorgentraining van het jaar 2011. Een rondje Westhoek ca. 52km lang.

Dit jaar was ik nog niet zo ver, ik moest mijn “winterloopseizoen” nog afsluiten en dat betekende lopen in het bos en over het strand. Onderweg naar en later vanaf  Haamstede zag ik al diverse fietsers en fietsgroepen bezig aan hun rondje.  Als enige bekende zag ik Raymond Tolhoek op de racefiets,  ik wist trouwens ook dat meerdere RTC-ers vandaag op pad zouden gaan zoals bijvoorbeeld Marco vd Velde die aangaf niet langer te kunnen wachten. Ook de vele RTC-ers die zaterdag al hadden gefietst moeten hebben gevoeld dat de lente in het land is. Alhoewel……………., Cok Deering had blijkbaar nog al afgezien, Cok je besteed toch niet teveel tijd aan het schoonhouden van je fiets?  

Tijdens mijn eerste 20 minuutjes op het strand vanmorgen zag ik dat de MTB groep van de RTC uit 1o tot 15 personen moet hebben bestaan. Tenminste, dat was af te leiden uit de bandensporen in het zand ( ik heb aangenomen dat die van “ons” moesten zijn). In het bos, waarin ik het MTB parcours diverse malen heb gekruist, ben ik overigens niet veel mountainbikers meer tegen gekomen.

Natuurlijk zijn er ook mensen die de winter zijn ontvlucht en bijvoorbeeld al aan de Costa del Sol op de flanken van de Sierra Nevada hebben gefietst. Voor Jolanda Bruin moet dat uiteraard ook als trainingsarbeid worden gezien, maar Tonnie profiteert daar toch maar mooi van mee. Voor wat betreft Jolanda; die begint woensdag 29 februari aan haar wielerleven in het damespeloton, zij start namelijk in de “Grote Prijs Samyn” in de Belgische provincie Henegouwen. . Niet gemakkelijk, want in de koers van 116km zijn 5 ronden opgenomen waarin telkenmale de Côte d’Audregnies en de Côte de Montignies (kasseien) beklommen moeten worden. Onder de 196 rijdsters zie je dan naast de naam Jolanda Bruin ook nog eens de bekende namen van de klasbakken bij de dames, zoals daar zijn; Gunnewijk, Knetemann, de Wild, Johansson, Kupfernagel, van Vleuten, Bondarenko enz. enz.  Ik vind het al prachtig de naam van onze clubgenote daar tussen te zien staan en wens onze clubgenote alle succes.

De eerstvolgende weken zal ik nog niet in “het peloton” te zien zijn. Ik hoop op de “goede fietstemperatuur” te komen door middel van een “stage” op Gran Canaria. Dagje rust, dagje fietsen, terrasje, kortom genieten. Er staan al een zestal routes in mijn fietscomputer. Waaronder de rit naar de top van Gran Canaria, de Pico de Las Nieves, op bijna 2000m hoogte.  Net zoals Johan Hendrikse in 2010 daar ter plekke de gids was voor mij, zal ik dat nu zijn voor Wim Evertse die hoopt daar ook te gaan genieten van de zon. We zullen het daar best wel klaren denk ik.

Maar voordat ik op vakantie ga hoop ik jullie eerst nog te zien op de RTC ledenvergadering a.s. dinsdagavond. Kunnen we nogeens over fietsen praten,…..toch?

One thought to “Eindelijk lente. De racefiets kan weer van stal.”

 1. Cees

  Je weet als geen ander rust is ook training maar rust niet te veel daar, het eiland is te mooi om alleen maar te rusten. Zeker de binnenlanden.
  Zoals je weet zijn er ook mooie wegen voor de race fiets , dus veel plezier .
  Neem een jasje en wat extra kleding mee als je naar de berg top van de sneeuw gaat (Pico de las Nieves)
  Terwijl de dames beneden in de zon liggen kan het boven onder nul dus erg fris zijn.
  Nog een tip van een eiland kenner
  Zoek de uitdaging en probeer het om één keer de race fiets te ruilen voor een mountainbike dan ervaar je pas hoe mooi het eiland is .(ik kan het niet laten)

  Veel plezier en fijne dagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.