De Smalstedentocht

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 15/07/2023
All Day

Categories


Uit de geschiedenis van de RTC Schouwen- Duiveland kenden we al de Zes-Eilandentocht over een lengte van 200km. Toen kwam er een generatie toerfietsers die geen hele dag aan het fietsen wensten te besteden en verdween vanwege een gebrek aan deelnemers de rit van de kalender.

In 2010 durfde de toercommissie het toch nog eens aan om een lange toertocht te plannen. Een tocht met een historisch tintje en misschien met een knipoog naar de Elfstedentocht. De Smalstedentocht was geboren. Het succes van vorig jaar , 27 deelnemers, zal het dit jaar worden overtroffen?

Smalstad was vanaf de late 15e eeuw tot en met 1795 de benaming van een aantal kleinere plaatsen in het gewest Zeeland waaraan in de middeleeuwen stadsrechten waren verleend, maar die geen zitting hadden gekregen in de, in de 15e eeuw ontstane,[1] Staten van Zeeland. Een smalstad had officieel de status van stad, maar was qua vertegenwoordiging op gewestelijk niveau gelijkgesteld aan het platteland. Het begrip “smal” in smalstad betekent hier “klein”, zoals in het Engelse small.
De Smalsteden van Zeeland:
Arnemuiden, Brouwershaven, Domburg,
Kortgene Sint-Maartensdiik Veere
Vlissingen, Westkapelle,
Hier de route zo die was in 2020

Download file: Track-Smalstedentocht 2020.GPX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.