Extra controles op mountainbikers

Staatsbosbeheer controleert komende maanden in Zeeland extra op loslopende honden en mountainbikers die op wandelpaden fietsen.

Zondag 6 maart ontvingen op Walcheren achttien mensen al een bekeuring bij een eerste zogenaamde handhavingsactie.

Afgelopen week heb ik als vertegenwoordiger van het ATB Team X-Treme  zeeland een bijeenkomst gehad met de boswachters van Staatsbosbeheer. Deze bijeenkomst ging dan meer over het onderhoud van 12 maart in het bos te Westerschouwen.

Maar de boswachter heeft tijdens dat gesprek ook wel aangegeven dat erop ook Schouwen-Duiveland enkele handhavingsacties gaan komen.

Op de vraag wanneer dat zou zijn, daar heeft ze jammer genoeg geen antwoord op gegeven.

Mountainbikers die in het bos te Westershouwen gaan rijden let op.

Fiets alleen daar waar het is toegestaan;
Respecteer de natuur: plant én dier;
Fiets in kleine groepjes;
Waarschuw andere recreanten tijdig én vriendelijk;
Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets;
Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond;
Maak geen onnodig lawaai;
Laat geen afval achter. 
Als we ons aan deze regels houden kunnen we nog heel lang gebruik maken van het schitterende Patrick Tolhoek MTB-parcours.

 

 

One thought to “Extra controles op mountainbikers”

  1. Omdat ik de laatste tijd veel hardloop in de domeinen constateer ik met regelmaat, bijna elke keer, overtredingen. Veelal mensen die een loslopende hond bij zich hebben. De laatste maanden is het ook al 4 keer gebeurd dat een paard rijdt over wandelpaden evenals tot drie maal toe ATB’ ers die op de wandelpaadjes fietsen. Wanneer ik er iets van zeg reageren mensen over het algemeen laconiek. Helaas zijn denk handhavingsregels noodzakelijk want met het toenemen van het toerisme neemt ook de druk op onze recreatieruimte toe en dienovereenkomstig overtreden van regels, soms onbewust en maak ook regels negerend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.