Fraaie opkomst in maart en april

Aantal deelnemers aan Trainingsritten en Toerclubritten van de RTC verder gestegen.

In 2009 startte de RTC Schouwen- Duiveland in de eerste twee seizoensmaanden met een opkomst van 381 deelnemers aan 15 ritten ofwel 25,4 deelnemers per rit. De Bloesemtocht trok in 2009 de meeste deelnemers, maar ook de Ardennentocht (zie foto) werd prima bezocht.

*

*

*

***********

In 2010 kwamen in totaal 314 clubleden aan de start in 13 ritten. Gemiddeld dus 24,2 per rit. Hierbij dient te worden vermeld dat matige weersomstandigheden de opkomst in en aantal ritten danig parten speelde. Vooral in het eerste seizoensdeel. Later in het seizoen bleek onder meer de lange toertocht van 210km , de Smalstedentocht (zie foto), een succes.

*

*

*

************

Nu, in 2011, zijn er in de maanden maart en april 14 ritten verreden en was er een record opkomst van 430. Daarmee komen we op een gemiddelde van 30,7 per rit.  40 Deelnemers per rit blijkt geen bijzonderheid meer te zijn. Ook meer dan 40 clubleden namen deel aan de Koos Moerenhout Clinic( zie foto).

*

*

*

******************

Uiteraard zullen de prima weersomstandigheden in dit voorjaar hiertoe heben bijgedragen, maar er is toch ook duidelijk sprake van meer animo. De “jongere lichting” blijkt  fanatieker met met de fietssport bezig te zijn dan in het verleden het geval was.is. Voeg daarbij ook nog eens de categorie “profs” van 60+, die veel intensiever dan in de voorgaande eeuw hun sport bedrijven. Eigenlijk blijft alleen de opkomst bij de dames enigszins achter. Alhoewel daarmee tekort wordt gedaan aan Linda Jumelet en Reza v.d. Wouw die in de clubcompetitie bij de dames nauwelijks voor elkaar onderdoen. In die clubcompetitie is de strijd bovenin ongemeen spannend en bedraagt het verschil tussen de eerste 10 slechts een vijftal punten. Leo Noordijk heeft thans de leiding, op één punt achterstand gevolgd door Aren van Wezel, Ab Heijboer, Jan Hillebrand en Cees Lodewijk. In de top 25 zijn tal van nieuwe gezichten te zien, zoals daar zijn Wim Ravia, Marcel de Vlieger, Leon Kooman, Huug Winfield, Thijs Roggeband en Patrick Juffermans.

De toekomst van de RTC Schouwen-Duiveland lijkt er zonnig uit te zien.

One thought to “Fraaie opkomst in maart en april”

  1. Wat leuk dat er een stijgende lijn zit in het aantal deelnemers per rit!
    En zo’n positief stukje is al helemaal om vrolijk van te worden.
    Het vernieuwde aanbod op de toerkalender lijkt echt zijn vruchten af te werpen.
    Keep up the good job!!!

    Groeten van Reza.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.