Geschreven en ongeschreven regels in het rtc peloton

Beste leden

 

Afgelopen week vergaderde het bestuur weer en dan komen de gebruikelijke zaken op tafel, ik zal jullie daar niet mee vermoeien want zo spannend waren de deze zaken niet maar er waren toch twee kwesties die wat extra aandacht kregen en voor alle fietsende leden van belang zijn.

1. Woensdagavond training.

Wij hebben leden van allerlei pluimage: toeristische fietsers, snelle fietsers, kilometervreters, klimmers en bergfietsers, fietsers die houden van uitdagingen en tempowisselingen en fietsers die fluitend een rondje willen doen. Op grond van al die verschillende karakters en daarmee rekening houdend heeft het bestuur in overleg met de toercommissie besloten dit jaar met 2 trainingsgroepen te opereren. Een groep die wat meer uitdaging in snelheid en koersen ziet en zoekt, vertrekkend op de Blokweg en een tweede groep die lekker met een mooi tempo wil fietsen maar ook sociaal contact laat prevaleren, vertrekkend vanaf het station.

Het lijkt (of leek?) erop dat dit streven aan haar eigen succes ten onder gaat want er ontstond de laatste tijd spanning in de trainingen omdat de Blokweggroep steeds meer zich aansloot bij de Stations-groep en jullie raden het al: de structuur werd teveel aangetast en op een gegeven moment dreigt het geheel te ontsporen met alle gevolgen van dien: leden die afhaken en menings- en interpretatieverschillen binnen de toercommissie.

Wij moeten ons realiseren dat er voor elk lid plaats en ruimte moet zijn binnen onze vereniging, daar worden kaders voor geschapen (2 groepen) en vervolgens wordt van de leden verwacht dat daar rekening mee wordt gehouden: respect voor elkaar, “samen uit samen thuis” principes die essentieel zijn  en daarbij dienen opdrachten van de wegkapiteins te worden opgevolgd. Dat af en toe er eens wat voorvalt, akkoord, maar deze uitgangspunten dienen gewoon onderschreven te worden!

Afgelopen woensdagavond hebben de aanwezige leden al het nodige daarover gehoord maar voor diegenen die niet aanwezig waren ter herhaling:

“Heren, naar aanleiding van enige “ongeregeldheden” in onze
activiteiten van de laatste weken het volgende:  voor aanvang van het
seizoen hebben bestuur en toercommissie met de leden afgesproken dat er in het
vervolg 2 groepen RTC fietsers zouden zijn. Zij die van de Blokweg vertrekken
en gemiddeld tussen 30 en 32  per uur hun training doen en zij die vanaf
het station vertrekken en een gemiddelde van 28 tot max 30 per uur zullen
rijden. Dat betekent dat, als er fietsers zijn die 30 per uur niet
aankunnen, het tempo omlaag zal moeten zodat iemand de “slechts” 28, 29 aankan
in de groep zal kunnen blijven.

Laten wij daarom als volwassen leden hiermee rekening houden en het bestuur vertrouwt er dan op dat diegenen die om wat voor reden afgehaakt zijn snel weer terugkomen! Het zou leuk zijn als wij tijdens ons slotrondje op de seizoensafsluiting er met elkaar in grote getale zijn, om zo alle fietsende leden van dit seizoen te ontmoeten.

Aan de toercommissie ligt het niet, mogelijke verschillen van mening en inzicht zijn daar uitgesproken en het bestuur is hen erkentelijk voor hun inspanningen om het iedereen naar de zin te maken, tenslotte zijn ze er elke week om het geheel in goede banen te leiden en vanzelfsprekend  stellen wij hen niet teleur!

2. Clubkleding

Het valt het bestuur op dat tijdens toerritten er toch nogal wat leden zijn die niet in clubkleding verschijnen. Het is misschien wat formeel maar tijdens toerritten worden leden geacht het RTC tenue te dragen.

Ons bereiken overigens wel klachten van leden over de kwaliteit zeem van de broek van ons tenue, dit heeft wel de aandacht van het bestuur, niettemin: graag clubtenue tijdens onze RTC toerritten.

Het bovenstaande lijkt mogelijk allemaal wat negatief maar het bestuur ziet het zo niet, feitelijk maken we een heel mooi seizoen met elkaar door, naast het fraaie weer van de laatste 2 maanden na het veel te koude voorjaar is met name de deelnamegraad aan de verschillende ritten heel goed en dat is hulde voor de toercommissie en jullie!

Laten we er in alle opzichten de laatste 6 weken daarom nog even een mooi seizoen van maken! Tot ziens op of de Blokweg of Station.

Het bestuur

Wilbert Stadhouders

 

One thought to “Geschreven en ongeschreven regels in het rtc peloton”

  1. mild voor de prestatieven

    vrienden en lotgenieten

    Het blijft een terugkomend punt bij het als groep beoefenen van een individuele sport; in hoeverre gaan we rekening houden met elkaar. Vaak zien we dat de snelle en ambitieuze rijders op de handrem moeten. Vaak zien we ook dat dat niet lukt. Wat mij betreft gaat de zondaggroep uit Haamstede (rondje Walcheren met koffiestop) er prima mee om. We passen ons aan naar de langzaamste. Als het verschil erg groot is neemt die, eventueel vergezeld van iemand die even niet zo nodig hoeft, een kortere route naar de koffie. Op de terugweg zijn er altijd een aantal die een paar km’s voor het einde van de kering zich het snot voor ogen fietsen om als eerste bij de slagboom te zijn (schijnt iets te maken te hebben met testosteron ).

    Bij die slagboom verzamelen we weer en gezamenlijk rijden we ons eiland op waar bij Haamstede ieder tevreden zijns weegs gaat. De drang in een fanatieke sporter is zo groot, dat het “op de handrem zetten” bijna altijd fout gaat. Mijn advies is dan ook: niet of recreatief of competitief maar recreatief én competitief. Dus geef de “jonge” honden gelegenheid om te dollen en verzamel dan weer. De Vlaamse Ardennen vorig jaar was ook een goed voorbeeld: regelmatig competitie en daarna weer verzamelen; Heerlijk! Zoon Tijs en ik willen ook graag competitie. Wij rijden bijna wekelijks wedstrijdjes bij TMZ, doen mee aan de zomercup MTB bij x-treme en proberen op woensdagavonden zelfs de Middelkampers bij te houden (gewoon per keer een daglicentie voor een paar euro). Vergeet natuurlijk ook niet onze eigen RTC-tijdritten. De angst dat dit allemaal te hard gaat is ongegrond: binnen de rtc zie ik mezelf als een middenmoter maar in de genoemde wedstrijdjes ben ik nooit helemaal laatste. 14 en 28 september is er MTB-zomercup in Westkapelle resp. Westenschouwen en 21 september is er (de laatste) TMZ-koers in Ovezande. Geef die drang een uitlaatklep! Enne gezelligheidstoerders: graag een beetje mild voor de prestatieven: we kunnen vaak niet anders. Tzit hewoon int beastje. met sportieve groeten: Jos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.