Giro de Schouwen-Duiveland

De Giro S-D.

Een groeiend aantal deelnemers hebben afgelopen Zondag weer de Giro Sch.-Duiveland verreden . De weersomstandigheden waren qua temperatuur niet slecht ondanks andere voorspellingen , de wind speelde wel een belangrijke rol zeker bij de langste rit van 100 km, en dan met name  op de Brouwersdam waar de wind met tegen de 6 veel inspanning vergde.

Een aantal ( zelfde leden ) hebben de verschillende tochten uitgepijld en dit was zoals altijd een hele klus en vergt heel wat tijd, ook een aantal bietrijders hebben geholpen om de tochten uit te zetten. Jan Hillebrand en Leo Noordijk zijn ruim voor het startschot door Burgemeester Rabelink  vertrokken met het doel de 100 km route te controleren of alle bordjes nog op de goede plaats bevestigd waren , toch waren weer bordjes ofwel gedraaid of weg, de hoeveelheid kwam ongeveer tussen de 10 en 12.

De reacties waren bij terugkomst veelal positief dan komt er bij mensen een soort van euforie los die mensen dan in een overwinning gevoel brengt , de verhalen over de wind en de mooie stille gebieden waar geen auto te bekennen viel m.n. het natuurgebied vanaf de Grevelingendam tot aan de Brouwersdam viel in de smaak.

Natuurlijk waren er ook kritische geluiden dat is onvermijdelijk over b.v. eerder een stopplaats inrichten zeker bij de langste rit , of kan er geen pechauto meerijden . En heb ook vernomen dat het creatief missplaats is om over Goeree te fietsen en dit een gedachten gang is van een malloot , andere vinden het juist heel leuk om eens een uitstapje te maken . Tour de France , is ook geen rit alleen door Frankrijk komt soms wel in vier verschillende landen, weet wel dit is geen vergelijk maar dit is een soort eilandelijke patriottisme .  Maar hoe dan ook nadien was het nog gezellig,  en bij het vertrek naar huis of elders was het bedankt en tot volgend jaar.

Leo Noordijk.

 

 

One thought to “Giro de Schouwen-Duiveland”

  1. Leo, volkomen gelijk wat betreft de negatieve reacties. We moeten blij zijn dat er nog steeds mensen zijn die dit willen organiseren. Een compliment is dan meer op zijn plaats. En als je het beter kunt, die het dan zelf.
    Een altijd het zelfde rondje levert ook weer commentaar. Dus voor de organisatie: doe het voor de mensen die het waarderen. Zeikerds heb je altijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.