Global Fatbike Day 2021 op Schouwen-Duiveland

Global Fatbike day 2021

Met Global Fatbike Day komen Fatbikers wereldwijd op de eerste zaterdag van december bij elkaar om samen te biken. Dit jaar werd de rit in Nederland op zaterdag 4 december verreden op Schouwen-Duiveland.

In de ochtend verschenen op sociale media de eerste foto’s van ritten in het buitenland. Ondanks het slechte weer kwamen in Nederland maar liefst 14 fatbikers opdagen, waaronder vier rtc-leden. Na de koffie in De Molenberg werd gehoopt dat het droog zou worden. Maar met de regenjas aan werd koers gezet naar Neeltje Jans, waar nog net een randje strand bereden kon worden. Eenmaal terug bij de Punt was het aanpoten met hoogwater, opgespoten zand en wind.

Tegen uiteraard, want echte fatbikers houden wel van een uitdaging. En daarbij helpen de dikke banden om over het zand te ‘drijven’, of het nu met ‘slechts’ een 3 inch of met een 5 inch brede band is…

Na de beklimming van de Col du Oude Vuur – met het zonnetje in de rug – verliep de route via het vliegveld veelal onverhard weer terug naar De Molenberg. Met warme, droge kleding aan smaakte een welverdiende kop soep met brood.

In 2021 hebben de dikke banden kennis kunnen maken met Zeeland! Waarschijnlijk is de Global Fatbike Day volgend jaar weer ergens in het midden van het land.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.