Harmen Boot

10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Harmen Boot

27 jaar oud, woont in Zierikzee, op de racefiets en mountainbike sinds 10 jaar, rijdt ca 3000 km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij Imtech Marine & Offshore, een elektrotechnisch dienstverlener voor de maritieme en offshore industrie, over de gehele wereld. Ik ben werkzaam als project manager voor een project wat zich in China afspeelt. Er worden daar 2 schepen gebouwd (150 m lang en 40 m breed), voor de offshore markt ( kraan/pijpenleg schip), waar wij de gehele energie verdelingen (hoogspanning) en de gehele navigatie communicatie systemen voor ontwerpen en leveren. Voor dit project ben ik dus al een aantal keer in China geweest voor bespreking met de klant en onderleveranciers.
Thuis heb ik een heel erg leuke vriendin die pas is afgestuurd aan de lerarenopleiding. Samen wonen we nu 10 maanden in Zierikzee aan de Scheepstimmerdijk. Het huisje dat we daar hebben gekocht heeft nog wat klus aandacht nodig, dus dat is wat we samen in het weekend proberen te doen.

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Ik ben vroeger begonnen met voetballen en tennissen, wat ik wel leuk vond maar waar ik niet echt goed in was. Toen ben ik begonnen met fietsen, in navolging van mijn vader, (Harry Boot) en veel van mijn familieleden. Tijdens de jonge jaren heb ik niet altijd fanatiek op de fiets gezeten, toen waren er ook nog andere dingen te doen….. Tijdens een goede winter  wanneer het natuurijs dik genoeg was, was ik veelal op de baan te vinden om rondje te schaatsen.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Een favoriete sportman heb ik niet echt maar wie ik veel heb gevolgd is M. Schumacher, de meest succesvolle formule 1 coureur. Nu dat hij niet meer  rijdt is de spanning eraf, maar de sport vindt ik nog steeds heel erg interessant. Met name alle technieken (mechanisch/elektrisch) die tot het uiterste worden benut.
Verder zijn er heel veel sporters die hele knappe dingen laten zien, zoals de bekende fietsers, schaatsers, hardlopers enz… als het allemaal legaal gebeurt heeft het mijn bewondering.

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Voor alle mensen die uniek zijn, die zichzelf zijn.

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest aan geërgerd?
Aan heel veel instantie die geld van me willen… Nu dat ik niet meer thuis woon maar samen met Joleen in ons eigen huis woon, worden we nog steeds belaagd met rekeningen, van de gemeente, waterschap, verzekeringen en natuurlijk de belastingsdienst!

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Niet in het speciaal als het maar varieert. Van de Italiaanse keuken zijn veel gerechten die lekker zijn, die we dan ook vaak eten. Als ik China ben voor het werk geniet ik daar van de lokale gerechten.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Nu het winter is dat niet veel, eigenlijk alleen de zondag. In de zomer denk ik zo rond 1 a 2 avonden in de week en de zondag.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
In kop van Schouwen door de duinen en/of over het strand wandelen. Uit eten gaan met Joleen met daarna een bioscoopje pakken.
Ik heb ook de boeken gevonden, al gaat het nog niet erg snel maar begin het toch steeds leuker te vinden om te lezen.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Geen favoriete bestemming, al vind ik kamperen in Frankrijk erg leuk. Wel staan er nog heel veel landen op mijn lijstje om nog te bezoeken, zoals China, Tibet, Nepal, Maleisië, Indonesië, Australië, Thailand, Argentinië en ga zo maar door..

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Er zijn nog heel veel mooie tochten te doen, zoals de Marmot op de racefiets maar een transalp op de mountainbike lijkt me ook erg mooi. Wellicht ook ooit nog eens een vakantie of periode alleen met de fiets op reis, van de poolcirkel naar Gibraltar. En wellicht ooit nog eens een mooi rondje schaatsen in Friesland.

Zierikzee,    25 november  2009

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.