Het RTC wegseizoen 2019 in vogelvlucht

Beste RTCers, op deze regenachtige middag in oktober is het een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen wegwielerseizoen.
Traditie getrouw starten we met het wielrennen als de klok op zomertijd staat, helaas werd de openingsrit geplaagd door slechte weersomstandigheden, dat was een valse start.
Begin april was er door Jan de Jong fietsen een “social ride” wat een nog wat nieuwe fenomeen was maar wat voor de deelnemers en organisator een succes was, er waren verschillende afstanden voor op de racefiets, MTB en ook de “gewone fiets”, dit was een mooi evenement waar veel RTCers aan deelnamen en wat voor herhaling vatbaar is.
Op 2e Paasdag werd de Bloesemtocht verreden met een grote opkomst en prachtig weer wat voor het succes van een tocht wel belangrijk is.
Ondertussen waren we ook met de trainingsritten begonnen, zowel op de woensdagavond en zondag blijft de opkomst op een stabiel en helaas laag aantal deelnemers gezien het ledenaantal, dit blijft voor het bestuur een punt van zorg.
Bij de damestraining op de maandagavond is de opkomst bijzonder goed en dat is een positief puntIn het voorjaar werden er nog enkele tochten buiten het eiland verreden door RTCers met verschillende opkomsten.
Op 6 juli stonden er 30 RTCers aan de start voor de Ardennenrit, deze tocht is al jaren vaste prik.
Voorheen werd deze door Wim Evertse georganiseerd en Linda en Leo Jumelet hebben dit weer opgepakt.
Dit jaar werd er voor het eerst met 2 afstanden 70 en 100km gefietst, er was voor een ieder een keuze.
Aangezien dat we dit jaar voor het eerst met de 2 afstanden van start gingen was het maximale aantal deelnemers snel bereikt.
.
Deze dag werd onder prachtige omstandigheden gereden en was een succesvolle dag met voor iedereen veel fietsplezier.
Op 4 augustus werd de Giro Schouwen-Duiveland gereden, dit jaar voor de 10e keer.
De afgelopen jaren werd deze rit gezamenlijk gestart en raakten we onderweg groepjes kwijt en kwamen we bijna allemaal solo aan.
In het bestuur hebben we hier over gedacht en tot de conclusie gekomen dat we dit anders wilden.
We besloten dat we gezamenlijk 30 minuten na het startschot te vertrekken met RTC, we hebben jullie als leden gevraagd je hiervoor op te geven zodat we wisten wie er hier interesse voor hadden.
Daar werd goed gehoor aan gegeven en we vertrokken met ongeveer 30 RTCers en gastrijders.
Met 2 voorrijders en achterin ook een team die assisteerde zijn we met een mooi tempo, een koffiestop op de Molenberg, weer mooi in Zierikzee gefinisht. Dit onder het motto samen uit, samen thuis. Dit is voor herhaling vatbaar wat mij betreft.
Op 25 augustus werd de Hans Broederstocht verreden onder zomerse omstandigheden met een mooie opkomst.
In september werd de Go classic en de RFR vanuit Goes door RTCers gereden, hier waren de opkomsten matig wat zeker voor een RFR erg jammer is.
Na enkele jaren van de kalender te zijn geweest werd op 22 september de MH2d gereden vanuit het Zuid-Limburgse Sint Geertruid.

We vertrokken daar met 19 RTCers aan de start voor verschillende afstanden, onder zomerse omstandigheden werd deze tocht verreden en werd door alle deelnemers gewaardeerd.

Op 29 september was er als afsluiting van het wegseizoen een social ride vanuit Ouwerkerk gepland met voor de ride een kopje koffie en na afloop een gezamelijke lunch.
Zoals wel vaker in Nederland gooiden de weergoden dit mooi plan in duigen en besloten we om op vrijdag de social ride te laten vervallen om toch gezamenlijk te lunchen.

Helaas moesten we concluderen deze andere manier van het seizoen afsluiten nog niet op een grote respons kon rekenen, met 15 RTCers aan tafel is nog mager.
Wel hebben we de clubcompetitie halverwege het seizoen door diverse omstandigheden een andere
invulling gegeven.
Aangezien dat de winnaars nog niet geïnformeerd zijn zullen we deze op een later moment bekend maken.
We hebben de prijs dit jaar de “Luctor et Emergo”prijs genoemd.

En nu is het oktober, de zomerdoelen zijn voorbij en zo gaan we allemaal proberen om de winter zo goed mogelijk door te komen, dat zal voor de een zijn harlopen, MTB, schaatsen en de sportschool waar je op diverse manieren je eigen kan vermaken.
Vanuit RTC is er weer een winterprogramma voor de MTB met enkele leuke toertochten.
Vanaf deze plaats wens ik jullie een fijne voortzetting van de sportieve activiteiten.

One thought to “Het RTC wegseizoen 2019 in vogelvlucht”

  1. Beste Rtc rijders , als nieuweling heb ik met jullie de mooie rit over Voorne Putten mogen meerijden. Voelde gelijk welkom bij jullie, wat voor een fijn gevoel zorg draagt. De rit was volgens mij 130km , dat was voor mij een eerste grote afstand na de vernieuwde knie operatie van 23 januari. Het ging mij goed af en ko prima bijblijven. Aan het eind ging ik met drie rijders, waar ik de naam nog niet van ken, naar Burg Haamstefe. Ik was af en dat gaf ik ook aan, Geef niet hoor Ad , wij rijden gewoon rudtig. Wat een proffesioneel gedrag , super bedankt. 10 februari ga ik met pensioen en zal dan regelmatig aansluiten om beter kennis te maken en een betere wielrenner te worden. Fijne winter toegewenst ( wij staan al op de schasts) en tot volgend jaar. Groet Ad Forman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.