Hoge opkomst bij Jan de Jonge social ride

Een fietstocht waarbij samen fietsen en gezelligheid de boventoon voeren. Dat is een notendop het idee van een social ride. Zondag 7 april werd ook op ons eiland een social ride georganiseerd. Het idee was afkomstig van Jan de Jonge Fietsen, die ter gelegenheid van de opening van hun tweede winkel in Burgh-Haamstede de rit faciliteerde. Fietsers konden meedoen met de gewone fiets, racefiets of met de ATB.

Dat de PR-machine z’n werk goed had gedaan bleek wel uit de enorme opkomst. En hoewel het weer in de vroege ochtend nog te wensen overliet, druppelden de fietsers binnen. Eerst langzaam, daarna met groepen tegelijk. Alle shirts die je onderweg op Schouwen-Duiveland tegenkomt, zag je nu van dichtbij: meer dan 100 fietsers namen deel!

 

Vier groepen

Na de fotoshoot stelden de verschillende groepen zich op. De meeste RTC-rijders met een racefiets kozen voor een tocht over Noord-Beveland, de snellere racers kozen voor een rondje over Goeree-Overflakkee. Samen met Mark Verton vertrok een groep ‘sportieve en elektrische fietsers’ en tenslotte maakten de ATB-ers een zoveel mogelijk overhard ritje richting Renesse.

In de tussentijd knapte het weer op: met een waterig zonnetje was het lekker fietsen. Helaas was er bij de snellere groep een val geweest, waardoor twee personen naar het ziekenhuis moesten. Ondanks dit voorval waren alle reacties na afloop zeer positief, vanuit iedere groep. Veel deelnemers waren verbaasd over het grote aantal deelnemers, de mooie routes en over de sfeer tijdens de social ride. Er hoeft niet altijd een nieuwe winkel voor open te gaan, maar een social ride is zeker voor herhaling vatbaar!

 

Wat vonden de deelnemers?

“Gezellige rit met mooi weer” – Monique van der Wouden
“Was een leuke rit vandaag” – Arjan Wolters

“Heerlijke rit” – Ad Hendrikse
“Was erg leuk” – Saskia Rijsdijk

Bekijk hieronder de foto’s en een video.