Joost Hogenstein

10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Joost Hogenstein  

61 jaar, woont in Burgh-Haamstede, op de racefiets sinds 1986, rijdt ca 3000  km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven / wat deed je,  voor je “prof”werd?
Sinds mei 2008 gestopt met werken.In 1967 studie aan de Hogere Zeevaartschool te    Vlissingen  voltooid,daarna 11 jaar als scheepswerktuigkundige gevaren bij ShellTankers.
In 1978 als hoofdwerktuigkundige begonnen bij Dosbouw en me voornamelijk bezig gehouden met nieuwbouw en in bedrijf stellen van schepen en kranen welke in binnen en buitenland werden gebouwd tbv. realisering  Oosterschelde Stormvloedkering.Ook hieraan kwam een einde en aangezien ik geen zin meer had om weer voor langere tijd van huis te zijn in 1986 gekozen voor geheel iets anders nl. huizen bouwen en wel verpleeghuizen, zorgcentra en alle mogelijke verbouwingen van in totaal 40 panden.

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Een beetje van alles wat,zoals voetbal,korfbal,schaatsen want dat ging in die tijd wat sneller als  tegenwoordig en vissen, Fietsen moest ik helemaal niets van hebben want iedere dag 34 km, heen en terug  naar school vond ik meer dan genoeg.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat.
Niet echt,maar de jeugdige sporters volg ik wel vooral die welke in de aanval gaan , maakt niet uit in wat voor tak van sport.

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Dat  zijn die mensen die zich belangeloos inzetten voor een ander die zelf niet meer instaat zijn om die leuke dingen te doen die voor ons vanzelfsprekend zijn zoals vrijwilligerswerk in de zorginstellingen , verenigingsleven  enz.
Beroepsmatig zijn die er ook wel,maar daar staat meestal een ruime beloning tegenover.

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest aan geërgerd?
Ik kan me groen en geel ergeren aan die figuren welke niet de moeite nemen om hun eigen     rotzooi op te ruimen ,kijk meer eens langs de wegen .blikjes plastic enz.
Ook mensen die tijdens hoogzomer in de duinen wandelen ,alles kurk droog en dan nog zonodig een sigaret moeten roken zijn slecht voor mijn bloeddruk.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Niet echt,ik probeer of beter gezegd mijn vrouw let er wel een beetje op.
In Oostenrijk nog heerlijk schweinehakse  mit sauerkraut und knödel gegeten en of dat nu zo gezond is denk ik niet, maar wel erg lekker,maar dit gebeurt gelukkig niet iedere dag.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Te weinig,toen ik ging stoppen met werken riep ik altijd,nu ga meer fietsen ,maar daar is tot     nu toe erg weinig van terecht gekomen,daar kwam nog bij dat ik na 3 weken te zijn gestopt tijdens fietsen ben gevallen en mijn sleutelbeen heb gebroken,waarna de motivatie wel een beetje was afgenomen maar inmiddels is dat weer terug. tot op heden alleen zondags  maar dat moet als de klok gaat gaan veranderen.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Als je bedoeld met in ruste zijn niet meer professioneel werken ,dan loop altijd wel te klussen. ik heb een groentetuin waar ik van alles verzin,2 kinderen met een eigen huis,en dan wordt er nog wel eens geroepen Pa heb je tijd want er moet nog iets gebeuren,velen zullen dit herkennen,dan is er nog een boot want de vissport mag zeker niet vergeten worden en daar gaat erg veel tijd inzitten. Vroeger ving je vis gewoon aan de dijk of op het strand maar tegenwoordig moet je er 50 km voor varen, alhoewel je krijgt er dan ook iets voor.
Dan ben ik ook nog getrouwd en toen heb je het een en ander beloofd,dus gaan mijn vrouw ik ook graag samen op stap en daar hoort o,a fietsen bij, wij zingen graag en er zijn 4 kleinkinderen waar de nodige tijd in gaat zitten, dus wat doe je als je in ruste bent?

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Iets wat ik sinds mijn huwelijk ieder jaar heb gedaan is skiën dus  een favoriete vakantiebestemming  is daar waar hoge bergen zijn want daar ligt in de winter normaal gesproken veel sneeuw,meestal gaan we naar Oostenrijk.
Waar ik nog wel eens naar toe zou willen? Wij zijn samen de gehele wereld over gereisd want mijn vrouw heeft een aantal jaren meegevaren dus echt het heilige moeten is er niet,Canada ben ik alleen met het vliegtuig geweest dus daar zou ik nog wel naar toe willen gaan.       

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Gewoon lekker die dingen doen die hierboven zijn genoemd en dan komt er altijd wel een moment waarop je bij je zelf denkt, zal ik daar ook eens aan mee doen.

Burgh- Haamstede,  23 maart  2009

One thought to “Joost Hogenstein”

  1. Ik zou Joost graag nog eens willen spreken…….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.