Koppeltijdrit 2013

Een nieuwe discipline binnen onze vereniging, de toercommissie heeft het aangedurfd om eens iets echt nieuws te brengen voor diegenen onder ons die eens willen zien hoe sterk zij zijn op een onderdeel van het wielrennen waar eigenlijk niemand van ons enige ervaring mee heeft. Om half zeven kwam ik al licht gespannen uit bed om helaas te constateren dat er nog een mals regentje viel op dat moment. De hond in de regen uitgelaten, de hond en mijzelf gevoerd en dan toch maar op de fiets, met speciaal voor de gelegenheid een nieuwe buitenband achter, naar “Den Hogen Blok” waar we om kwart over acht zouden vertrekken met de deelnemers uit de buurt van Zierikzee. Op het moment dat ik aankwam werd het al droog en Leo belde op dat zelfde moment met Jan Hillebrand om toch nog te komen (Jan was na de eerste druppels teruggedraaid) maar niets kon Jan er toe bewegen zijn fiets vuil te maken…

Ook bleek dat Aren van Wezel helaas ziek was geworden en ook een deelnemer uit Zonnemaire liet het afweten dus het was met een enigszins uitgedund peloton dat we naar de Molenberg vertrokken. Leo Noordijk zette zich op kop en ik dacht nog : “Laat die maar op kop rijden, dan heb ik daar minder last van tijdens de tijdrit” en ook Kimbal Nelemans deed goed zijn best vooraan terwijl de rest van het groepje waarschijnlijk hetzelfde dacht als ik want niemand vertoonde een spontane neiging om op kop te gaan rijden. Ruim voor negen uur waren we in de Molenberg aan de koffie , Jan Boot verzorgde de inschrijving en later ook de tijdmeting dus die mogen we allemaal zeer dankbaar zijn. Uiteindelijk bleek dat er zeven koppels tegen de klok gingen rijden, ongeveer ingedeeld op gelijke sterkte. Na een verkenning van het parcours en het verstandige besluit om de rit met ongeveer vijf kilometer in te korten ging als eerste koppel het echtpaar Monique en Jos Geluk van start die helaas door een lekke band werden getroffen waardoor we ze niet in de uitslag terug vinden. Datzelfde lot trof ook het koppel Anne de Bruin en Renée Verwijs waarbij Renée zoveel vaart maakte om tijd goed te maken dat Anne na de finish vijf minuten lang niets anders uit kon brengen dan: “Wat een beest, wat een beest…”

De tussentijden na de eerste grote ronde lagen voor de sterkste vier koppels binnen de twee minuten van elkaar met Tijs Geluk en Luuk Brilman aan de leiding , Leo Noordijk en ikzelf (dat was dus niet zo slim om Leo op kop te laten rijden van Zierikzee naar Haamstede) daar 13 seconden achter, dan Ad Hendrikse en Kimbal op 51 seconden en Ab Heijboer en Huug Winfield  op 1.37. Voorzitter Wilbert  en Toon van der Wekken al op een kleine acht minuten maar die rouleerden toch eigenlijk heel erg goed gezien hun uiteindelijke gemiddelde van bijna 30 km per uur wat ze individueel nooit hadden kunnen bereiken.

Ik moet zeggen dat het me niet meeviel vooral ook omdat Leo zo ongelofelijk sterk rijdt momenteel, op sommige momenten leek ik wel de Kerstman met mijn : “Ho, ho, ho, ho! “omdat Leo anders uit het zicht dreigde te verdwijnen, vooral de eerste lange helling de Kering op met pal wind tegen deed mijn hartslag richting 200 slagen per minuut gaan en dat is voor een 55-jarige toch net iets te veel van het goede. In de tweede ingekorte ronde kwamen we nog iets terug maar uiteindelijk kwamen we 6 seconden op 37.5 km te kort voor de eerste stek. Tijs en Luuk hadden een prachtige eindtijd van 1.03.44. Als derde eindigden Ad en Kimbal in 1.06.08, als vierde Ab en Huug in 1.08.29 en Toon en Wilbert als vijfde in 1.17.51. Jammer van de lekke banden van de overige deelnemers , helaas is er nog geen budget voor materiaalwagens achter ieder koppel.

Moe maar voldaan keerden wij terug naar de Molenberg voor koffie, warme chocolademelk en fris met zonder appeltaart met zonder slagroom. Het enige smetje op deze heerlijke fietsmorgen, helaas had de commissie deze vergeten te bestellen dus ik reed met een akelig leeg gevoel de 20 km naar Zierikzee terug om mijn fiets af te gaan spoelen bij Legemaate want die zag er door de regen niet echt meer als nieuw uit.

Conclusie: ABSOLUUT VOOR HERHALING VATBAAR maar dan hopelijk met wat meer deelnemers.

3 gedachten over “Koppeltijdrit 2013”

  1. Mooi weergegeven Frank. En zeker jammer voor de weinige deelnemers, zeker gezien de grote opkomst de laatste weken. Wat mij betreft houden we hem erin.

  2. Vorig jaar hadden we als doel gesteld om deze koppel-tijdrit samen te rijden, Alex en ik. En hopen op een ‘podiumplek’ natuurlijk 😉
    Helaas ging dit feest om medische redenen niet door. Toch hoop ik dat we gauw weer eens met jullie mee kunnen rijden!! Heb het erg gemist.

  3. Was een leuke ochtend heren, Heb me prima vermaakt. Kwam thuis met 98 km dus lekker km gemaakt. Al was de terug weg naar huis(nog een keer over de kering) echt geen feest… Hopelijk tot volgend jaar want we moeten toch onze titel verdedigen..
    bedankt..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.