Zondag de langste toertocht van de RTC kalender

RTC Schouwen-Duiveland Smalstedentocht over 208km gaat zondag om 7.30 uur van start.

Uit de geschiedenis van de RTC Schouwen- Duiveland kenden we al de Zes-Eilandentocht over een lengte van   200km.  Toen kwam er een generatie toerfietsers die geen hele dag aan het fietsen wensten te besteden en verdween vanwege een gebrek aan deelnemers de rit van de kalender. Er kwam een Rondje Kalmthout voor terug, een mooie toertocht, maar ook die 150km bleek uiteindelijk nog te lang.  Het aantal deelnemers werd te gering om een dergelijke tocht te organiseren.

In 2010 durfde de toercommissie het toch nog eens aan om een lange toertocht te plannen. Een tocht met een historisch tintje en misschien met een knipoog naar de Elfstedentocht.  De Smalstedentocht was geboren. Het succes van vorig jaar , 27 deelnemers, zal dit jaar worden overtroffen, want 35 deelnemers schreven in voor Zeelands langste toertocht.

Het parcours ziet er veelbelovend uit, met hier en daar nog een verbeterpuntje ten opzichte van 2010. Het is een tocht langs Zeelands mooiste “monumenten” boven de Westerschelde en het laat tevens de landschappelijke verschillen tussen de diverse voormalige eilanden zien.

Vooraf is er met enige ongerustheid gekeken naar de weersvoorspellingen, want de zomer van 2011  krijgt tot nu toe niet het predikaat “mooiste fietszomer”. Toch kunnen we morgen waarschijnlijk tevreden zijn, want in de ochtenduren zal het weliswaar bewolkt zijn, maar het is hoogstwaarschijnlijk droog met later goede kans op opklaringen en wat zon. De temperaturen zullen tussen 14 en 19 graden liggen en ook de wind, uit het west-noordwesten, zal zeker geen spelbreker zijn met windkracht 1 à 2.

Na afloop zal aan de deelnemers die de tocht hebben volbracht en aan de begeleiders (volgauto beschikbaargesteld door TIMRVSDESIGN.nl  ) nog een herinnering aan deze dag worden uitgereikt  in “de Gekroonde Suikerbiet”.  Dat zal uiteraard gebeuren onder het genot van een drankje.

* om de afbeelding van het “spoorboekje” (links) te vergroten kun je er op “dubbelklikken”

 

 

One thought to “Zondag de langste toertocht van de RTC kalender”

  1. Ook zondag zag ik weer veel vrolijke gezichten van mensen die zowel de tocht als de ravitailleringen wel wisten te waarderen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.