Meer informatie over Zierikzee-Menton

De deelnemers aan deze monstertocht zijn vol goede moed en dragen elk hun steentje bij aan de organisatie werkzaamheden vooraf. De voortgang wordt regelmatig in een gezamenlijke bijeenkomst doorgesproken en op de 14e maart zal dat al voor de vijfde maal zijn. Alles verloopt volgens schema en alle onzekerheden tot nu toe zijn “getackeld”. Routes, accomodatie, technische zaken, bankbeslommeringen, voeding, vervoer alles is onder controle. In vorige mededelingen op deze site is nog niet eerder over het vervoer gesproken, maar we zijn blij te kunnen melden dat Autobedrijf Louwerse een “volgbus” ter beschikking gaat stellen. Alleen brandstof en verzekering komen daarbij voor rekening van de fietsers. Die geste van Autobedrijf Louwerse stellen we uiteraard zeer op prijs. Zoals we het ook op prijs stellen dat de benodigde technische materialen door Evertse Sport ter beschikking worden gesteld met de afspraak dat alleen bij gebruik/vervanging deze materialen berekend zullen worden.
Een domper was wel dat vanwege gezinsomstandigheden Leo Noordijk heeft moeten afhaken. De gezondheidssituatie van echtgenote Willy laat niet toe dat Leo z’n “droomreis” kan maken. Dat spijt ons zeer, want Leo zou zeker een belangrijk sociale factor in ons midden zijn geweest. Maar de zorg voor en om Willy gaat uiteraard boven al.
Nu de winter eigenlijk langer aanhoudt dan we hadden gehoopt worden de trainingsverplichtingen voor deze tocht enigszins op de proef gesteld. Toch blijft het dringende advies om vóór vertrek op 17 juni zo’n 3000km in de benen te hebben. Natuurlijk kan je ook conditie opdoen of bijhouden met hardlopen en je zou ook kunnen denken aan gerichte training op de spinningbike. Niemand kan verplicht worden zich daaraan te houden, maar als je gezond en met plezier die 1700km met 52 beklimmingen wil rijden zal dat toch een vereiste zijn. Of er nog gezamenlijke trainingen gaan plaatsvinden zal ongetwijfeld op 14 maart a.s. worden besproken.
Het is natuurlijk niet onmogelijk dat er onder de lezers van dit artikel nog altijd iemand schuilgaat die graag deze geweldige uitdaging zou willen meemaken. Welnu, door het spijtige afhaken van één der avonturiers is dit misschien je kans.
-Op de foto de Col de l’Iseran 2770m hoog en ongetwijfeld een van de indrukwekkendste beklimmingen

2 gedachten over “Meer informatie over Zierikzee-Menton”

  1. En hoe dichterbij het komt hoe banger ik er voor word 😉

    Nu heb ik ook de eerste zondagrit al weer gemist omdat ik het te slecht weer vond (WATJE)

    Mezelf daarom maar anderhalf uur gepijnigd op de Tacx trainer

  2. niet bang wezen Alex , gewoon je fiets pakken en trappen maar
    ik dacht dat ik alleen een mooi weer fietser was !!!!! maar ben wel geweest en weet je wat, het is nog droog gebleven ook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.