MH2D

Zondag 18 september j.l was het weer zover, tijd om de MH2D te gaan rijden. Met 12 heren en 1 dame vertrokken we zondagmorgen naar Libeek.

Ron v N , Ad, Cock, Tiny, Huib, Jan, Leo N, Hans, Aren, Marco, Tonny V en Ik zelf.  Adrie Gerards die ook mee zou gaan( ik had hem de vorige dag nog gesproken en vertelde er veel zin in te hebben, kwam zondag morgen om 06:15 naar het station, met racefiets en spullen om te vertellen dat hij toch NIET meeging. Zo bleek dus ook de auto indeling die ik van te voren op verzoek gemaakt had, niet helemaal meer te kloppen en kon ik dus de eigen auto in Zierikzee laten staan en ben met Leo N mee gereden.

Toen alle fietsen waren ingeladen zijn we vertrokken richting Limburg. Via Goes, waar Jan al vroeg of we er al waren richting Antwerpen om via België naar Libeek te rijden. Met enig op onthoud door omleidingen waren we rond 09:00 uur op plaats van bestemming.

Fietsen uitladen en omkleden. Leo was alvast met Ron om de startnummers. Nadat iedereen voorzien was van rugnummer en stuurbordje, misten we nog 1 persoon. Leon. Hij was de dag ervoor al in Limburg omdat hij 2 dagen zou fietsen daar. Had met Leo afgesproken dat die hem zou bellen als we er bijna waren. Iets wat Leo N even was vergeten. Na 10 minuten, wat wel een uur leek als je in de kou staat te wachten, kwam daar eindelijk Leon aan met Marc. En zo konden we dus rond 09:30 uur  vertrekken.

Wij zijn met zijn vijven vertrokken voor de 90 km, Aren, Marco, Tonny V, Leo N en ik. De rest reed de 120 km. Leo N die geblesseerd is maar toch graag mee wilde koos ervoor om de 90 km te rijden. We hebben hem gelijk maar verteld dat we onderweg wel voor koffie met vlaai gaan.

Er werd lekker door gereden en al snel kwam de 1ste klim. koud hadden we het toen zeker niet meer. Zo rond 11:30 uur hadden we er 40 km op zitten en zag leo een leuk terrasje. Dus tijd voor koffie met vlaai. Helaas geen vlaai maar in plaats daarvan kregen we dan 2 overheerlijke koekjes.

Na de koffie weer vertrokken voor de laatste 50 km. Die waren toch best pittig met het nodige klim werk erin. Na zo’n 70 km mocht het tempo op de vlakke stukken van Aren en Mij wel wat lager. Leo die al de gehele weg toch wel wat haast leek te hebben, besloot de laatste 20 km maar door te rijden en zo reden we dus met zijn vieren de laatste 20 km. En die laatste 20 km waren nog best pittig met in Noorbeek nog 2 pittige klimmetjes.

Maar we hebben het weer gehaald, en zijn zonder pech en ongelukken en met droog weer zijn we  allemaal heel aangekomen bij de finish in Libeek.  Daar aangekomen bij de auto bleek Leo gevlogen, sleutels zoeken, maar helaas die lagen niet op leo zijn geheime plekje, dan maar bellen. Toch makkelijk zo’n mobiele telefoon als je hem in de auto laat liggen. En zo kon ik dus 15 minuten later  toen Leo eindelijk aan kwam lopen ( die was op zijn gemak wezen douchen)opfrissen en omkleden.

Al snel kwamen ook de andere mannen aangereden, en zijn we met zijn allen uiteraard nog even wat wezen drinken en eten in de feesttent, om vervolgens weer richting Zierikzee te rijden.

rtc-2

Ja Jan weer die hele weg ( wat was het ook alweer 190 km?) weer terug.  Het was weer een geslaagde dag, een mooie afsluiting van een mooi fietsseizoen.

 

 

 

Aankomende zondag 25 september alweer de laatste trainingsrit van dit wegseizoen, en s ‘middags onze jaarlijkse sluiting in Café De Biet in Zierikzee.

Tot zondag.

Linda Jumelet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.