Mountainbike avontuur in de Provence-Alpes-Côte d’Azur, France

Zaterdag morgen in alle vroegte richting Baratier in de Franse Alpen.
Samen met Cees Jonker hebben we een week geboekt bij Hotel Les Peupliers om in plaats van met de race fiets zoals in het verleden met RTC nu eens met de mountainbike. Na een zeer voorspoedige reis komen we rond 5 uur in de middag aan bij wat nu ons Hotel is.
Regen dit is minder maar goed spullen uitpakken en fietsen in de garage plaatsen. Wel erg gammele deurtjes, zou deze wel op slot kunnen nee dus dan maar de fietsen goed vastzetten met sloten aan de muur. Maar in de loop van de week is onze onrustige gedachte wat de deuren betreft gehoord en zijn de garage deuren vernieuwd.

Zondagmorgen 4 september;
Regen dus maar even wachten omdat de weersberichten goede vooruitzichten gaven. Rond half een zijn we vertrokken voor onze eerste verkenning. Het eerste stuk is asfalt maar al snel gaat dat over in een mooi schotter pad. Schotter wordt singletracks mooi maar door dat ik bij de voorbereiding thuis de GPS route met knippen en plakken een beetje veranderd had was de rijrichting ook omgekeerd. En dat hebben we geweten enkel stukjes singletracks waren niet omhoog te fietsen dus lopen. Fiets op de rug en gaan eigen schuld goede leer voor de volgende dagen. Na een prachtige afdaling gedeeltelijk schotter en het laatste stukje asfalt komen we na 4 uur weer bij ons Hotel aan. Snel fietsen verzorgen en dan Sauna, Bubbelbad, Truksbad of buiten verwarmt zwembad het is te veel we kunnen niet kiezen dus dan maar allemaal.

Ondanks de stukjes wandelen was onze eerste ervaring van dit gebied op de mountainbike fantastisch. Dat belooft nog wat de komende dagen.
De route;
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1272797

Dag2;
De eerste uren is het bergop de zelfde weg als gisteren maar toen was het dalen.
Na 3uur komen we nu bij een stuk wat alleen te voet is te doen dus de fiets zou weer op de rug moeten maar we besluiten dit niet te doen, ook omdat het ons een heel lang stuk lijkt. We besluiten om de zelfde weg terug te rijden. Tenslotte is het een mooie schotter afdaling met hier en daar grote keien. Na enkel km rechtsaf waar? ,er is hier helemaal niets roept Cees . Maar na enig zoeken een smal pad tussen de bomen en wat blijkt dit is een fantastische singletrack met steile stukken , stenen boomwortels alles wat een biker wil tegenkomen zit er in. Sommige bochten zijn zo scherp dat je moet afstappen maar zelf dan moet je de fiets dwingen om de bocht in een keer te kunnen nemen. We doen meer dan een uur over deze singletrack wat uitkomt op een mooi breed schotterpad.
Deze dag was na 5 uur totale fiets uren weer toe aan de Sauna en het Bubbelbad. Morgen staat de Col de Parpaillon 2990 hm op het programma de berg die een mountainbiker die hier komt zeker moet doen.
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1274405

Wordt verwolgd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.